Domů Zboží Od Altira

Romantický růženín

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce155 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Altira

Katalogové č.: 14234352
Zobrazení: 51x
Vloženo: 23.9.2023
Počet srdcí: 9x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

K výrobě jsem použila krásný růženín a cín se stříbrem. Vše je ruční práce bez komponentů. Šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem. Zavěšení na bižuterní černé kulaté lanko délky 43 cm+5cm prodlužovací řetízek. Šperk bude zaslán v dárkové krabičce.
Velikost přívěsku je 4x3 cm.

Růženín

Růženín je drahokamová odrůda křemene zabarvená od jemně růžové až po fialově růžovou. Vyskytuje se skelně lesklý, průsvitný až zcela průhledný a často bývá mléčně zakalený.

Legenda tvrdí, že Růženín byl vytvořen, když Adonis, milovník řecké (a římské) bohyně Afrodity, byl napaden Aresem, bohem války, v podobě kance. Když Afrodita spěchala, aby ho zachránila narazila na keře vřesu, a krev potřísnila bílý křišťál.

V době starověkého Egypta byl růženín používán pro obličejové masky. Římanky i Egypťanky věřily, že růženín vyčistí a podpoří pleť a pomůže předcházet tvorbě vrásek.

Ve starověku byl také považován za český nebo slezský rubín, který zeslábl světlem a musí být obnoven do své původní barvy tím, že se umístí do vlhkého prostředí.

Růženín byl používán jako detoxikační činidlo a voda z růženínu byla považována za všelék.

Krásné růženíny pochází především z Brazílie, Madagaskaru, Ruska a dalších světových nalezišť.

Velmi pěkné růženíny se však vyskytují i u nás v České republice. Jedním z našich významných nalezišť přírodních surových růženínů je Vysočina, především okolí zaniklého živcového dolu Hatě u obce Dolní Bory. Další krásné ukázky tohoto minerálu se našly v okolí vesnic jako jsou - Bobrůvka, Suky, Laštovičky, Rousměrov, Kněževes, Sklené nad Oslavou a další jim blízké vesnice.

 

Růženín je kámen nesobecké lásky, probouzí v nás cit přátelství a mírnost. Nesmělým milencům pomáhá projevit své utajované pocity. Otevírá srdce a smysly všem krásným věcem, které nás obklopují. Růženín také prohlubuje naši vnímavost k umění, které probouzí naší fantazii, tvořivost a inspiraci. Učí nás větší trpělivosti při komunikaci s lidmi a při řešení problémů, díky tomu dojdeme našemu k cíli nejbezpečnější cestou. Dodává nám trpělivost věnovat pozornost odlišným názorům k rozšíření našich obzorů.

Růženín nás provází jako strážný anděl. Chrání nás před vším špatným a hrubým. Prohlubuje meditaci, otevírá naše srdce nadsmyslové lásce.

Posiluje funkci srdce, reguluje srdeční rytmus. Napomáhá při léčbě psychosomatických obtíží, způsobených potlačenými emocemi. Navozuje klidný spánek, ve chvílích citového rozrušení. Růženín pomáhá při léčbě neplodnosti a nemocí pohlavních orgánů. Také je pomocníkem při onemocnění krve. Masáží oblázkem růženínu prokrvíte svou pokožku. Pomáhá čistit prostor od elektromagnetického smogu, proto je vhodné umístit růženín v blízkosti televize, počítače a dalších elektrických přístrojů, především v ložnici. Pro nerušený spánek je vhodné umístit vedle lůžka růženín spolu s křišťálem a černým turmalínem.

Zdroj: Milujeme Kameny https://milujemekameny.cz/kamen/ruzenin/

Znamení: Rak,Beran, Blíženci

Upozornění:  Produkt neslouží jako lék a není určen k diagnostice, účinky jsou popsány pouze na základě mýtů a legend.

    Menu
    --