Domů Zboží Od Eva Pitrunová

Rozevlátá (achát, stříbro)

Cena není dostupná
za 1 pár
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní cenné220 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Eva Pitrunová

Katalogové č.: 13732529
Zobrazení: 116x
Vloženo: 2.12.2022
Počet srdcí: 14x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Hravá, rozevlátá.

Netradiční autorské náušnice ryzosti 925/1000, dominují jim nepravidelné placičky achátu (15 mm). Patent šroubovací balonek.

Šperk je ruční výroby, zpracován klasickou zlatnickoku technikou. Ručně vyráběný šperk je originální, trvanlivý, pevný.

Je patinován, následně vyleštěn. Tmavá patina krásně zdůrazňuje strukturu kovu i barvu kamene. Obruba je plasticky strukturovaná (kovaná, tepaná, gravírovaná). Kopívuje tvar i tloušťku kamene, kryje tak všechny jeho hrany. Každý z achátů je zajištěn šesti krapnami. Z rubu i lícu je konstrukce uchycení stejná, kamenem tak krásně prostupuje světlo.

Zapínání: Náušnice jsou vzadu zajištěny šroubovacím balonkem. Balonek při správném dotažení velice dobře drží a patří mezi velmi spolehlivé zajištění náušnic. Délka dříku se závitem je 9,25 mm (prostor pro ušní lalůček měří 4,80 mm). Dřík puzety je umístěn vprostřed čtverečku (viz. foto).

Konstrukce: Kus se zapínáním má tři očka, na kterých jsou zavěšeny acháty a řetízky. Při pohybu jemně chřestí a přeskupují se, náušnice jsou neposedné a vypadají každou chvilku trošku jinak.

Kámeny jsou leštěné nepravidelné placičky achátu, velikost asi 15 x 16 mm, tloušťky 3 mm. Barva je hnědá, přestupuje od tmavších okrajů ke světlejšímu středu. Záleží na dopadu a intenzitě světla. Kámen je průsvitný i průhledný a slunce mu krásně zdůrazní barvu a strukturu.

Délka nášnic je 53,5 mm.

Váha jednotlivých kusů v páru:

3,82 g (achát 1,22 g + kov 2,6 g)

3,79 g (achát 1,22 g + kov 2,57 g)

Výrobek je řádně označen ryzostním puncem a výrobní značkou.

Údržba -  V případě potřeby přeleštěte hadříkem na šperky (dá se běžně koupit ve zlatnictví) nebo kouskem flanelu. Můžete šetrně očistit vodou se saponátem. Je vhodné nechat šperk odborně vyčistit ve zlatnictví.

Šperk zasílám v dárkové krabičce jako cenné psaní.

Menu
--