Rodové jméno ,,Myrrhis" je odvozeno z řeckého slova, které znamená ,,vonící myrhou". Druhové jméno ,,odorata" pochází z latinského ,,odorus" neboli ,,vonný" a vztahuje se ke sladké vůni rostliny.
Čechřice pochází z Alp, k nám do Orlických hor ji přivezlo německé obyvatelstvo.
Sirup má "anýzové" aroma.
Tak jako ostatní moje bylinkové sirupy je po naředění vodou vhodný na každodenní pití pro celou rodinu (doporučený poměr 1:20).
Sirup jsem vyrobil podle tradičního receptu, čechřice vonná (Myrrhis odorata) je nasbíraná za slunečného počasí na horské samotě Orlických hor, je v bio kvalitě, nepoznala ani pejska.
Složení: bylinný výluh, cukr, kyselina citronová
Sterilováno. Po otevření uchovávat v chladu a temnu (ledničce).
Energetická hodnota ve 100 ml hotového nápoje 57 kJ (13,6 kcal).