Domů Zboží Od Eva Pitrunová

Slunce ve Stínadlech (jantar, stříbro)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní cenné220 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Eva Pitrunová

Katalogové č.: 13728861
Zobrazení: 419x
Vloženo: 30.11.2022
Počet srdcí: 54x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Zakletý kousek Slunce, okamžik lapený mezi stíny...

Foto výrobku je příspěvkem pro klub Nestejní, k tématické soutěži Stínadla a Rychlé šípy. Soutěžní blog k nahlédnutí tady.

Stříbrný přívěsek ryzosti 925/1000, dominuje mu překrásný jantar (22 mm).

Celý přívěsek je komplet ruční výroba, bez použití komponentů. Šperk je tak trvanlivý, pevný. Je vyroben zlatnickou technikou, leštěn k vysokému lesku. Jantar je uchycen v obrubě, která kopíruje jeho nepravidelný tvar. Obruba je plasticky strukturovaná (kovaná, tepaná, gravírovaná). Jantar je zajištěn šesti krapnami. Z rubu i lícu je konstrukce uchycení stejná, jantar je tak v přímém kontaktu s kůží (u jantaru velmi žádoucí kvůli jeho léčivým vlastnostem).

Očko k zavěšení na řetízek je dostatečně velké k provlečení řetízku.

Tento jantar je velmi krásný, z velké části úplně čirý, průsvitný, průhledný. Má velmi nepravidelný tvar, nestejné výšky, je velmi členitý. Má krásnou jasnou medovou barvu, odstíny jsou bohaté, přechází i k načervenalým odstínům díky nepravidelnosti a strukturám uvnitř. Jeho velikost je asi 22 x 15 mm.

Délka přívěsku je 35 mm, šířka 17,5 mm.

Přívěsek váží 3,90 g (stříbro 2,37 g, kabošon 1,53 g).

Výrobek je řádně označen ryzostním puncem a výrobní značkou.

Přívěsek zasílám spolu s dlouhou černou lněnou tkanicí (viz foto). Můžu nabídnou také řetízek z chirurgické oceli. Je velmi pevný a unese i šperky s větším kamenem. Řetízek není součástí zásilky, není zakalkulován v ceně přívěsku. V případě zájmu mě kontaktuje vnitřní fler poštou. Cena řetízku bude 200,-- Kč.

Údržba -  V případě potřeby přeleštěte hadříkem na šperky (dá se běžně koupit ve zlatnictví) nebo kouskem flanelu. Můžete jemně odmastit vodu se saponátem. Nedruhnout kartáčkem ani jinými abrazivy (jantar je měkký). Je vhodné nechat šperk odborně vyčistit ve zlatnictví.

Nečistit agresivními čističi na bázi alkoholu, pozor na kontakt přívěsku s parfémy a toaletními vodami. Jantar je velmi citlivý na kontakt s alkoholem a agresivnějšími čistidly. Může dojít k poškození povrchu (dá se však znovu obnovit u zlatníka).

Šperk zasílám v dárkové krabičce jako cenné psaní.

Menu
--