Domů Zboží Od Eva Pitrunová

Ta hvězda... (náhrdelník s karneolem)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní cenné220 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Eva Pitrunová

Katalogové č.: 13019108
Zobrazení: 291x
Vloženo: 11.12.2021
Počet srdcí: 66x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Ta hvězda... hledá... své jméno...

Autorský přívěsek - nápadný, propracovaný, nevšední a tajemný.  Koupí tohoto šperku si pořizujete originál z mé dílny.

Konstrukce je z bronzu a mědi, pájeno bezolovnatým cínem. Středu dominuje kapka karneolu (12 mm). Kámen má výraznou oranžovou či cihlově červenou barvu, typickou poloprůsvitnou strukturu. Na slunci má krásný svit a zdůrazní svou barvu.

Konstrukce přívěsku je pevná a odolná vúči mechanickému poškození. Všechny konce drátů jsou pečlivě zapraveny, zacínovány, nikde neškrábou. Šperk má výrazný vystouplý reliéf, strukturu velmi příjemnou na omak.

Povrch kovu je patinovaný, následně leštěný. Šperk bude v průběhu svého nošení a života s majitelkou měnit svůj vzhled. Měď i bronz reagují s kůží, patina bude časem výraznější. Je tak vhodné šperk občas přeleštit třeba utěrkou na šperky nebo švédskou utěrkou. Pomůžete tím znovu zdůraznit plastický motiv. Na intenzitě čištění pak závisí konečný vzhled. Čím víc čištění, tím světlejší (růžovější) kov bude. Dalším nošením však znovu oxiduje,... a tak si můžete vzhled šperku volit podle péče o něj. Pro zdůraznění kontrastu reliéfu a patiny můžete dokonce očistit kovovou drátěnkou. Tak docílíte toho, že vystouplé části budou světlejší a spodní vrstvy tmavé. Dodá to šperku dynamiku, kontrast - vzhled, který má šperk aktuálně. Při čištění kovovou drátěnkou však dejte pozor na kámen, mohla by jej poškodit.

Přívěsek zasílám s tmavou lněnou tkanicí na zavazování (uzlík). Je možnost si přiobjednat řetízek se zapínáním na karabinu. Odstín je staroměď (viz foto), z přívěsku jde vyvléknout. Řetízek není zakalkulován v ceně, jeho cena bude 200,-- Kč. Jeho délku si určete na míru, stačí poznámka k objednávce. Řetízek pro vás následně vystavím k prodeji a vytvoříte na něj závaznou objednávku.

Rozměr šperku: délka 65, šířka 48 mm. Váha přívěsku bez řetízku je 12,5 g.

Menu
--