Domů Zboží Od Teremila

Varhany - surový turmalín, říční perla

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Teremila

Katalogové č.: 12159481
Zobrazení: 66x
Vloženo: 23.1.2021
Počet srdcí: 7x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Cínovaný šperk je vytvořen z velkého černého lesklého surového turmalínu ve velikosti 5 x 3 cm. Jednotlivé sloupovité krystaly  ukazují jak se kámen v hlubinách země tvořil. Součástí jsou dvě velké bílé říční perly a několik malinkých perliček. Šperk působí velmi jemně.

Celý šperk měří 9 x 3,5 cm. Je leštěn a ošetřen antioxidantem. Zavěšen je na 2 mm silné černé kůži, dlouhé 43 cm s prodlužujícím řetízkem.

Turmalín

Vzniká za velkého rozpětí tlaků a teplot, a to jak ve spodním plášti Země (70-80 km), tak i v hloubce pouze několika kilometrů. Krystaly jsou  jehličkovité, vždy podélně rýhované.

Turmalíny se používají v léčitelství v Indii jako tlumiče bolestí.

Jedná se o nejsložitější silikát v přírodě. Japonští mistři zen budhismu ho pokládali za nepohyblivou živou bytost. Bráhmanismus ztotožňoval turmalín s šivalinga, sloupem absolutní záře Šivy. Turmalíny mají senzitivní osobě v meditaci nebo snění poskytovat poznatky o kosmologii a vícerozměrném pulsním čase.

Menu
--