Domů Zboží Od Ričizhor

Víra Tvá tě uzdraví

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce180 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Ričizhor

Katalogové č.: 5699279
Zobrazení: 30x
Vloženo: 8.11.2014
Počet srdcí: 8x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Autorský přívěsek s turmalínem - Rubelit

- použita kvalitní nerezová ocel

- rozměr 62x35mm

Turmalín

Kámen všech barev - od černé, hnědé, červené, žluté, zelené, modré po průhledný bezbarvý, a v dalších někdy až neskutečných barvách se po celém světě nachází tento po staletí uctívaný drahý kámen. Jméno dostal podle singhalského "turmali" což znamená "kámen který přitahuje popel". Turmalín totiž po zahřátí v ohni přitahoval popel, což je způsobené jeho piezoelektrickými vlastnostmi - zahřátím nebo tlakem se jeden konec krystalu nabije na kladnou a druhý na zápornou hodnotu. Brusiči jistě znají citlivost turmalínu na jakékoliv teplotní změny, jen teplota ruky může udělat z malého "pérka" velkou prasklinu a způsobit tím brusiči horkou chvilku. Rovněž brusiči znají tzv.. dvoubarevnost turmalínů (odborně dichroismus). Různě totiž pohlcuje světlo, podle toho z kterého směru vzhledem k ose krystalu přichází.
Např. kámen který se vám zdá krásně světle zelený, může být po vybroušení ošklivě černozelený téměř neprůhledný a to proto, že jste špatně zvolili výbrus vzhledem k ose krystalu. Je to důležité, protože tmavý kámen má mnohem nižší cenu a přitom stačí zvolit tabulku ve směru svislé osy krystalu a turmalín se rozzáří.

Verdelit - zelená odrůda turmalínu, ceněné jsou teplejší jasně zelené odstíny. Naleziště především Brazílie (sv. část státu Minas Gerais), Afganistan, Pákistán. Vitální síla verdelitu je schopna probudit i omladit celý náš organismus, vnést harmonii do mentálních oblastí a zakořeněné myšlení nahradit myšlením novým. Utěšuje bolest z lásky a pomáhá mírnit její škodlivé následky.


Rubelit - růžová až červená odrůda turmalínu je asi nejznámější a nejvyhledávanější, dlouhou dobu ho lidé považovali za rubín, protože kvalitní rubelit má stejnou barvu jako rubín. Například některé rubíny v ruských korunovačních klenotech byly určeny jako turmalíny.  Nejznámějšími nalezišti jsou Brazílie, Kalifornie, Barma a v poslední době (podzim 2002) se dostali na trh nádherné sytě červené rubelity z Nigerie. Rubelit (červený) je nejúčinnější a nejcennější ze skupiny turmalínů. Jeho barva růžová až temně červená je symbolem mateřské obětavé lásky v širším smyslu. Posiluje a vyrovnává energii v centru srdce. Obdarovává nás vnímavostí pro procítění našich emocí a neutralizuje trýznivé konflikty v srdci, které nás přivádějí do pochybností a smutku.


Skoryl - černá neprůhledná nejběžnější odrůda turmalínu, vyskytující se dost často v krásných vysoce lesklých krystalech značných velikostí. Jako například v okolí Dolních Borů kde je součástí zdejších pegmatitů. Černý turmalín (skoryl) osvobozuje duši a chrání před špatnými vlivy. Účinně deaktivuje patogenní zóny i paprsky počítačových a televizních obrazovek. Vtahuje do sebe nepříznivé působení jiných lidí, jejich zlobu, závist, nedůvěru, takže je příliš nepociťujeme. Chrání nás však také i před vlastním vztekem. Podporuje především rozvoj svalů a brání je před křečí a natržením. Příznivě ovlivňuje vegetativní nervový systém. Chrání před virovými onemocněními a záněty všeho druhu. Mírní potíže při pásovém oparu, artritidě a obrně obličejových svalů.

    Menu
    --