Domů Zboží Od Šperky Jana

Set dvou perlových náramků BÍLÁ A ZLATO-RŮŽOVÁ

Cena není dostupná
za 1 pár
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní doporučené189 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Šperky Jana

Katalogové č.: 10244764
Zobrazení: 126x
Vloženo: 20.1.2019
Počet srdcí: 22x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Akce poštovné pouhých 38,- Kč při zaslání Balíkovnou na adresu, které platí do 31.5.2024. Chcete jiné náušnicové háčky? Vyměním jak tvar, tak materiál.

2 náramky z říčních perliček o velikosti 6-7 mm na pružném silikonovém návleku. Barva perel bílá a zlato-růžová. Nabízím více šperků z perel. Na širší nabídku se můžete podívat pomocí filtru: šperky z minerálů - perly.

Perly a jejich účinky:

Perly jsou jediným drahokamem, který vzniká uvnitř živého organismu – v perlorodce, perlotvorce nebo v mořské ústřici. Nespojují se proto s těžbou, ale spíše s pěstováním a sbíráním. Z 10 000 ústřic přibližně jedna až dvě obsahují přírodní perlu. Obranný mechanismus ústřic a perlorodek přivádí na svět perly již tisíce let, a to buď náhodou, nebo záměrně prostřednictvím kultivace. Každá perla je uměleckým dílem, každá je unikátní svou barvou, leskem, velikostí a tvarem. Vše závisí pouze na lastuře a prostředí, kde se zrodila.

Sladkovodní perly
Sladkovodní perly, ať už jsou říční, jezerní či rybniční, zaujmou širokou škálou tvarů, velikostí, duhových barev a příznivou cenou. Produkují je mušle Hyriopsis cumungi, Hyriopsis schlegeli a Cristaria plicata, které se pěstují především v Číně a Japonsku. K zajímavostem patří, že jedna mušle dokáže vytvořit až 50 perel zároveň, nejčastěji jich však rodí 24-32. Bývají menší než mořské perly a vyznačují se 100% perletí, takže mají velmi kvalitní, přímo dokonalý lesk a jsou velmi odolné. Do průměru 2-15 mm rostou 2-7 let a nejčastěji na ně narazíte v odstínech bílé, levandulové a růžové. K sladkovodní perlám patří i tzv. perly biwa (podle japonského jezera Biwa), které zaujmou nepravidelným tvarem a kovovým leskem.

Perla a její účinky

Úchvatnost a půvab perel se přirovnává k ženám. Perly symbolizují moudrost získanou zkušenostmi. Věří se, že přivolávají štěstí a zdraví a poskytují ochranu před negativní energií. Mají uklidňující a ztišující vliv, vyrovnávají karmu a posilují vztahy. Stejně tak udržují děti v bezpečí. Perly prý značí čistotu, štědrost, vyrovnanost a loajalitu.

Unikátní zázrak přírody – perla – ovlivňuje především Raky a Váhy. Prvnímu uvedenému znamení přináší smíření se sebou samým i s vlastními nedostatky a do duše mu vnáší pocit klidu a bezpečí. Osvědčila se jako prostředek k ovládnutí a zklidnění rozbouřených emocí, takže spokojené budoucnosti a rodinnému štěstí Raků by již nemělo nic stát v cestě. Podobně perla působí i na Váhy, které však navíc pohání vpřed. Pozitivně se zaměřuje na jejich mezilidské vztahy, jimž dodává na síle a pevnosti. Jejich rozvíjející se osobnost směřuje k vyrovnanosti a kráse. U Kozoroha se černá variace perly stává prostředkem k porozumění, že k dokonalosti vede pouze cesta přijetí sebe sama i svých nedostatků. Pod jejím vlivem se i Ryby snaží o sebezdokonalení.

Menu
--