Domů Zboží Od Mukam

Paní Surikata

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Mukam

Katalogové č.: 13561317
Zobrazení: 55x
Vloženo: 23.9.2022
Počet srdcí: 10x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Surikata je vyrobena z cínu. Stojí na kousku skály ze žlutého jaspisu. Měří na výšku i s kamenem 6,5cm. Je patinována, dobarvena akrylovými barvami a přelakována. Zavěšena na černé kožené šňůrce se zapínáním na karabinku.

Surikata (hrabačka surikata, Suricata suricatta) je drobná denní, pospolitě žijící šelma.  Patří do čeledi promykovití. Surikata obývá skalnaté i písčité polopouštní a stepní oblasti jihozápadní Afriky od jižní Angoly přes Namibii a Botswanu po západní polovinu Jihoafrické republiky.

Surikaty loví malé savce, plazy (včetně jedovatých hadů), malé ptáky, vybírají ptačí vejce, pochutnají si i na hmyzu, hlavně na sarančatech a termitech, dokážou chytit i motýly. Šikovně chytají a zabíjejí také štíry a velké pavouky, proti jejichž jedu jsou částečně imunní. Nevyhýbají se ani rostlinné potravě. V zajetí rády žerou i ovoce.

Březost trvá 11 týdnů a v doupěti se ve zvláštní komoře vyložené trávou rodí 2 až 5 mláďat, která se rodí slepá, začínají vidět až od 10–14 dnů. Dominantní samice brzy opět zabřezne, proto se o její dřívější mláďata musí starat ostatní členové kolonie. První čtyři týdny žijí mláďata v noře a živí se mateřským mlékem, které však nemusí být jen od jejich matky, ale i od jiné samičky ze skupiny, které se mléko tvoří. V tomto období jsou velmi zranitelná, jestliže mláďata objeví konkurenční skupina, zabije je. Nedlouho po tom, co mláďata vyjdou poprvé z nory, jdou se skupinou na první lov.

Menu
--