Domů Zboží Od almabe

Medailon (variscit)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 14045466
Zobrazení: 91x
Vloženo: 17.5.2023
Počet srdcí: 6x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Cínovaný  náhrdelník je vytvořen z  oválného variscitu - měří  3*2,3*0,8 cm. Kámen má krásnou, převážně tyrkysovou barvu. Struktura kamene působí jako mozaika.

Šperk celkově měří  4,5 cm na výšku a 3,5 cm na šířku.

Kámen je sametově matný.

Šperk je leštěn, patinován a ošetřen antioxidantem.

Zavěšen je na kvalitní kulaté černé kůži, délky 43 cm + prodlužovací řetízek, se zapínáním na karabinku.

Dodáváno v dárkové krabičce.

Variscit je relativně vzácný a velice zajímavý nerost. Variscit je hydratovaný fosforečnan hlinitý. Občas bývá zaměňován styrkysem, nicméně obvykle má mnohem zelenější barvu.

Tento pozoruhodný kámen byl poprvé popsán v roce 1837 a pojmenován po lokalitě Variscia (historický název německého Votgandu).

Variscit patří mezi silné ochranné kameny a tradičně se používá jako amulet pro zmírnění agresivního jednání okolí. Variscit uklidňuje, pomáhá udržet život v rovnováze a zmírnit bolest způsobenou lhostejností a hrubostí. Dodává životní sílu a podporuje duševní odolnost. Je uklidňujícím kamenem, někdy též nazývaný "starostlivým", používá se ke zmírnění strachu, napětí, úzkosti a netrpělivosti. Přináší pocity radosti, míru a harmonie.

Variscit je označován jako "nárazník", tzn. kámen, který potlačuje a odráží ty prvky života, které nechceme. Pomáhá obnovit rovnováhu a zvyšuje stabilitu, je výborným pomocníkem pro hledání řešení problémů s pocitem vnitřního klidu, lásky a soucitu.

Zvyšuje lásku k sobě samému, pomáhá cítit odvahu a vypořádat se s problémy. Ve vztazích podporuje nalezení společné řeči, pocit sounáležitosti a chtění komunikovat.

Menu
--