Domů Zboží Od almabe

Pyritové slunce - RARITA !!!

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 14137764
Zobrazení: 88x
Vloženo: 20.7.2023
Počet srdcí: 1x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Cínovaný náhrdelník je vytvořen z přírodního, surového, pyritového slunce TOP kvality. Měří  6 x 5,5 x 0,5 cm.

Pyritové slunce  má krásně vrstevnatý povrch, připomínající pyritový květ a je celé starozlaté. Je sametově matné  s místy přecházejícími do třpytivého zlatého lesku. Slunce je ve skutečnosti mnohem krásnější a jiskřivější než na foto.

Pyritové slunce není ničím podloženo, je ve šperku pevně  vsazeno.

Šperk je leštěn, patinován a ošetřen antioxidantem. 

Šperk je zavěšen na černé kulaté kůži 43 cm dlouhé, s prodlužujícím řetízkem a zapínáním na karabinku.

Dodáváno v dárkové krabičce.

Pyritové slunce pochází z uhelných dolů Sparta, Illinois USA. Pyritová slunce se zde vyskytují v zhutnělých 320 milionů let starých slojích břidlice. Některé zdroje uvádějí princip vzniku "pyritových sluncí" jako fosilní houbu, která byla nahrazena pyritem. V současnosti se však vědci přiklánění k teorii, že pyrit  byl donucen obrovským tlakem vykrystalizovat do podoby těchto "sluncí"  ve švech břidlice. 

Pyritové slunce: Jeden z nejvíce neobvyklých a pozoruhodných druhů pyrite je diskové pyritové "slunce", známé také jako pyritové dolary.

Pyritová slunce jsou velmi vyhledávaná sběrateli a obzvláště těmi, kteří mají afinitu k pyrite, se pyritové slunce stávají čím dál tím vzácnějšími a obtížněji se získávají, protože uhelné doly v Illinois přestanou vyrábět a jsou odstaveny jeden po druhém.

Název kamene pochází z „pyrites lithos“, což znamená „kámen, který jiskří“. Důvodem tohoto jména je fakt, že když narazí o pyrit železo, kámen zajiskří. Proto se v minulosti používal i na zakládání ohně.

Pyrit je v první řadě kamenem intelektu. Zvyšuje inteligenci, stimuluje analytické myšlení, podporuje logiku. Dokáže probudit skryté intelektové schopnosti, které člověk dokáže následně využít. Stejně stimuluje paměť a pomáhá člověku nezapomínat. V případě rozumových schopností třeba ještě zmínit to, že pyrit zvyšuje schopnost člověka se soustředit.

S pyritu je také člověk schopen přeměňovat myšlenky v činy. Pyrit rovněž podporuje zdravé sebevědomí člověka a proto je vhodný pro všechny nerozhodné lidi.

Kromě toho je pyrit stejně kamenem ochrany. Toho, kdo ho nosí, chrání před negativní energií.

Stejně ochraňuje před fyzickým a psychickým ublížením. Odstraňuje negativitu všeho druhu. Naopak přitahuje prosperitu a štěstí.

    Menu
    --