Domů Zboží Od chimaera

Nevyhynuly!

549 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od chimaera

Katalogové č.: 1667987
Zobrazení: 68x
Vloženo: 29.4.2011
Počet srdcí: 61x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Mám dobrou zprávu pro milovníky ohrožené přírody - zatímco mnohé zvířecí druhy jsou blízko vyhubení, občas se stane, že čirou náhodou narazíte na jedince, jehož druh se dávno pokládal za úplně vyhynulý.

To, co můžete vidět na fotografiích, je beze vší pochybnosti Aviaticula mirabilis (česky by dalo přeložit asi jako létavička divotvárná). Její prapůvodní domovina je ve Středomoří, až za Herkulovými sloupy, které jsou od nás vzdáleny téměř 3000 km vzdušnou čarou  a proto si snad dovedete představit moje překvapení, když jsem tohoto téměř dospělého samečka uviděla odpočívajícho na naší střeše. Byl už - pravděpodobně po dlouhém letu - poměrně vysílený a tak se nechal i vzít na dlaň - vypadá, že se jej podaří i ochočit, aspoň zatím nejeví známky touhy po dalším putování. Bohužel nezajímá jen mne, ale i mého kocoura, takže v rámci udržení klidu v domě tuto podivuhodnou rybku přenechám na opatrování vážnému zájemci, který slíbí, že se o ni bude dobře starat.

Něco o historii druhu, zajímavosti jeho fyziologie a náročnosti chovu najdete o něco později v blogu, který připravuji - ráda bych si ještě ujasnila některá pozorování.

Pro nenapravitelné pragmatiky:
cín, oči korálky duhového obsidiánu, patinováno, leštěno a ošetřeno antioxidantem
velikost cca 9 x 6,5 cm

Ve Velké meziklubové soutěži barevných klubů bojuji za Modré a tyrkysové.

    Menu
    --