Domů Zboží Od Monika Horká

šaty pro malou mořskou vílu

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
ZDARMA - Osobní odběr0 Kč
Zásilkovna150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Monika Horká

Katalogové č.: 2572503
Zobrazení: 129x
Vloženo: 26.3.2012
Počet srdcí: 109x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Šaty pro malou mořskou vílu z limitované kolekce "Blue Effect" No 5. Romantické tyrkysové šaty podle vlastního návrhu a střihu (92%bavlna, 8%elastan, jeden rukávek je z pružného tylu a druhý z luxusní, pružné krajky) šiji ve velikostech 34, 36, 38, 40, 42. Na bocích jsou poutka pro pásek z atlasové stuhy, švy jsou začištěné na overlocku.

Tyto šaty, v této kombinaci lze ušít pouze jedny poslední. U dalších lze nahradit pružnou krajku na rukávku pružným saténem v tyrkysové barvě nebo ušít oba rukávky z tylu s obličejem. (Případné změny pište do zprávy pod objednávku.)

Tento výrobek byl vytvořen v rámci Velké meziklubové soutěže na téma  "POHÁDKY" za klub Černobílých.

Malá mořská víla byla nejmladší dcerou mořského krále. Žila spolu s babičkou, otcem a pěti sestrami v korálovém zámku na mořském dně a byla ze všech sester nejkrásnější. Každá mořská víla se v den svých patnáctých narozenin mohla poprvé vynořit nad hladinu a spatřit svět lidí. Když konečně nadešel tento den i pro nejmladší mořskou princeznu, spatřila loď krásného prince, který se velmi podobal mramorové soše mladíka v její zahrádce, k níž chodila a kde také snila. S touhou v srdci pozorovala veselící se dvořany, oslavující princovy narozeniny. Vtom se strhla silná bouře a potopila loď i s princem. Malá princezna se zaradovala, hned si však uvědomila, že lidé se do jejich zámku dostávají pouze mrtví, proto se rozhodla prince zachránit a odnesla jej na břeh, kde se ho ujala jedna z dívek, které právě přicházely z chrámu stojícího poblíž. Den co den pak tesknila po princi, dokud jí sestry nepomohly zjistit, kde stojí zámek jeho otce. Zde pak trávila mnoho hodin.

Z babiččina vyprávění se dozvěděla, že je možné, aby se mořská žena stala člověkem a získala lidskou duši. Musel by se do ní zamilovat člověk a pojmout jí za manželku. V den, kdy se jejich ruce spojí, přejde jeho duše do ní, aniž by ztratil svou. Nestane-li se ale tak, zemře mořská víla první jitro po jeho sňatku s jinou. Zamilovaná víla se rozhodne toto riziko podstoupit a navštíví mořskou čarodějnici, která jí, výměnou za nejcennější věc, kterou má, totiž nejkrásnější hlas ze všech bytostí, připraví nápoj. Tento nápoj promění rybí ocas v překrásné nohy, jejichž ladnosti v chůzi se nemůže žádná smrtelnice vyrovnat. Mořská víla poté vystoupí z moře, setká se s princem, který je jí okouzlen a tráví s půvabnou neznámou veškerý čas. Svou lásku ale již věnoval dívce, která ho zachránila po ztroskotání lodi a jíž je malá mořská víla podobná. Je jí dívka, která se nad princem sklonila na pláži u kláštera.

Na otcovo přání se princ vydává do sousední země, aby se dvořil dceři sousedního krále. Malá mořská víla je ztracena, protože královou dcerou je dívka, která našla prince na pláži, a i ona se do něj zamilovala na první pohled. Brzy se koná velkolepá svatba. Oslav na lodi se účastní i mořská víla, jíž před úsvitem navštíví její sestry. Nechaly si od čarodějnice ustřihnout vlasy výměnou za radu. Krev mořské víle změnila rybí ocas v nohy a krev může kouzlo opět zvrátit. S dýkou v ruce se víla přiblíží ke stanu novomanželů, kde je uvidí spát v objetí. V mžiku se rozhodne, odhodí nůž, za nímž skočí pak s prvními paprsky slunce do vln. Nezemře však, ale přidá se k sestrám vzduchu, které pomáhají lidem a po třech stech letech služby získají nesmrtelnou duši. Jejich čas se zkrátí, pokud v lidském stavení naleznou hodné dítě, pokud nad ním ale musejí zaplakat, jejich zkušební doba se s každou prolitou slzou o den prodlouží.

 

Tabulka velikostí:

36: obvod hrudníku 84-90, obvod pasu 66-69, obvod boků 88-94

38: obvod hrudníku 88-92, obvod pasu 70-74, obvod boků 94-98

40: obvod hrudníku 92-96, obvod pasu 74-78, obvod boků 98-102

42: obvod hrudníku 96-102, obvod pasu 78-82, obvod boků 102-106

44: obvod hrudníku 102-108, obvod pasu 82-86, obvod boků 106-108

46: obvod hrudníku 108-112, obvod pasu 86-90, obvod boků 108-112

Doporučené praní: v pračce na jemný program na 30° nebo v ruce.

 

..výrobek z "Top výběru"

 

fotografie: (c)Daniel Sál

  • šaty
  • bavlna
  • elastan
  • satén
  • tyl
  • úplet
  • bílá
  • světle zelená
  • tyrkysová
  • městský
  • romantický
  • XS
  • S
  • M
  • L
Menu
--