FLER PRODEJCI POD LUPOU

---------------------------------------------------------------------------

Fler prodejci pod lupou“ je klub, který byl založen v listopadu 2009, aby Vám mohl týden co týden přinášet rozhovory s úspěšnými i méně úspěšnými prodávajícími. Cílem této aktivity není konkurovat rozhovorům, které znáte z titulní strany Fleru, ale umožnit Vám lépe poznat třeba i ty, kteří se na přední stranu nemají šanci dostat. V rozhovorech se můžete dozvědět zajímavé odpovědi na otázky týkající se jejich tvorby i běžného života.

Chcete-li vědět více o prodávajících, které můžete na Fler.cz potkat, čtěte dále. Pokud máte zájem o vlastní rozhovor nebo chcete mít přehled o již proběhlých rozhovorech, staňte se členy klubu. Kompletní seznam starších rozhovorů a aktuální informace naleznete také zde.

Všechny prodávající zpovídá Elisa.Day a tímto děkuje za jejich čas, ochotu a spolupráci.

---------------------------------------------------------------------------

Dnes se Vám představuje Jana Opelková alias blueberry

Motto: Nic se neděje jen tak.

Kdo jsi, kde jsi a co děláš?

Jsem obyčejná holka z jihu. Tím jihem myslím jižní Čechy. Narodila jsem se před čtvrt stoletím jednoho zimního měsíce v pátek 13. ve znamení střelce. Jsem střelená až to někdy bolí a často si říkám, že až jednou dostanu rozum, že se mi asi nejspíš dost uleví Usmívající se. Ale jsem velký snílek s romantickou duší, jsem věčný optimista a snažím se věci brát tak, jak mi je osud staví do cesty. Jsem někdy až přehnaně aktivní, upřímná a výbušná.

Žiji v krásném jihočeském městečku Borovany, kde jsem si koupila malý byteček. Bydlím v něm se svým přítelem a labradoří princeznou (teda naši říkají, že je to spíš kůň Usmívající se). Pocházím z velké rodiny, ve které není nikdy o zážitky nouze. Mám dva starší bratry a čtyři mladší skoro sourozence. Naši je mají v pěstounské péči. A tak když se sejdeme všichni, je u nás pěkně veselo. Jak já říkávám „blázinec na kolečkách“.

Již odmalička jsem chtěla být učitelkou v mateřské škole a to jsem si taky splnila. Nejprve jsem vystudovala střední zdravotnickou školu, ale zjistila jsem, že to není povolání pro mě, v nemocnici je víc smutku než radosti a to já bych se svou citlivou povahou asi neunesla. A tak jsem se přihlásila na vysokou školu a vystudovala obor učitelství pro MŠ. No a tak jsem tam, kde jsem. Mezi dětičkami. Svou práci miluji a naplňuje mě, i když někdy chodím z práce tak servaná, že mám pocit, že jsem fárala dvanáct hodin v dole. A mám taky ještě jeden nesplněný sen. Chtěla bych mít své vlastní květinářství.

Jak jsi se dostala k tvoření?

Asi budu první, která nevyjmenuje 128 technik, které ovládá. Já jsem skoro na všechno nešikovná. Neumím háčkovat, plést, šít a ani moc kreslit (do školky mi ty moje primitivní kresbičky stačí). I když moje mamka je moc šikovná, na co sáhne, to jí jde. Tento dar jsem po ní rozhodně nepodědila. Dělám jen věci, které mi hned jdou. Usmívající seTakže jsem si občas doma vyrobila něco pro radost a pak mě jedna maminka ve školce nakazila korálkománií a doslova jsem tomu propadla. No a pak jsem na fleru narazila na scrapbook a bylo vymalováno. Na barevno. Usmívající se

Jak vzpomínáš na své začátky na Fler.cz?

O fléru jsem se poprvé dozvěděla od své mamky (Olijana), která na fleru prodává plstěné výrobky, tedy když má čas něco vytvořit. No a protože jsem děvče činu, zkusila jsem nabídnout i své výrobky. Začínala jsem s bižuterií, ale protože jsem s ní tady neměla takový úspěch, začala jsem si přičichávat i k jiným technikám a nakonec jsem skončila u scrapbooku. Papír se stal mou velkou láskou.

Čeho bys na Fleru chtěla dosáhnout?

Úspěchu – chci víc prodávat, chci být oblíbená a chci, aby se ke mně nakupující vraceli. Jsem náročná? Ale nebude to tak hrozné. Nejvíc mě těší, když udělám svým výrobkem někomu radost a hlavně, že tvoření dělá radost mně. Je to jen koníček. Je mi jedno kolik toho prodám, protože mě to neživí.

Jak vznikla Tvá přezdívka a co znamená?

Chtěla jsem něco, co mě vystihuje. Miluji fialovou barvu a ještě jsem z Borovan. Původně jsem chtěla mít přezdívku Borůvka, ale to už bylo obsazeno a tak jsem zvolila Blueberry, což je borůvka anglicky. 

Co Ti na Fleru dělá největší problémy?

Od začátku bojuji s fotkami. Je to někdy vážně dřina.. Usmívající se

Co na Fleru postrádáš? Co bys ráda změnila?

Hm, to nevím. Když mě tu něco naštve, tak jsem pár dní nepřijdu, proberu to s mamkou a ono se to vždycky ve mně uklidní. Jediné co mě fakt nebaví jsou sáhodlouhé rozhovory nad kopírováním a osočováním, kdo co od koho obšlehnul a pak takové ty spolky, které se na někoho zaměří a dávají mu jeho přítomnost a nedokonalost dost sežrat.

Chystáš ve svém obchůdku nějaké změny?

Pořád bych něco měnila, ale když dojde na věc, tak mi není nic dobré, a tak zůstanu u osvědčeného. Usmívající se

Kde všude tvoříš? Jak vypadá Tvůj tvůrčí (ne)pořádek?

No v našem malém bytě není žádné místo na tvoření. Takže se vždycky rozložím na jídelním stole o velikosti 1 x 1 m a tvořím. Pak zase všechno musím naskládat do obří krabice. Můj přítel má se mnou a s mým tvořením velkou trpělivost. Nejen, že se všude válí odstřižky a mašličky, ale už musel nejeden oběd sníst na kolenou.

Jsou nějaké techniky, které by ses ráda naučila?

Chtěla bych umět všechno. Ale láká mě pryskyřice, vinuté korálky, smalt, enkaustika. No a samozřejmě pořád sleduji novoty ve svém oboru.

Nakupuješ nebo pouze prodáváš? Kolik věcí už sis na Fleru koupila?

Jsem marnivá. Hrozně ráda nakupuji krásné věci a zde jsem jich už nakoupila mnoho. Učinila jsem již přes 40 objednávek a nikdy jsem nekoupila jen jednu věc. Nakupuji zde také hodně materiálu.

Kolik času denně trávíš na Fleru?

Moc ne. Tak 15 minut. Jak kdy.

Vyjmenuj 5 prodávajících (které obdivuješ, ráda bys doporučila, máš ráda, stojí za pozornost...):

KoMa

Bajoch

zuzalinkaa

Miola

Angel1234

Co Tě kromě tvoření ještě baví?

Ráda poslouchám hudbu, ráda hraji na piáno a kytaru, ráda si čtu, ráda vařím, ráda jezdím na kolečkových bruslích, ráda řídím auto, ráda si povídám, jsem ráda se svým přítelem, ráda chodím do práce.. mě toho baví. Je vůbec něco co mě nebaví?? Usmívající se

Jaká je Tvá pozitivní vlastnost?

Myslím, že mám srdce na správném místě.

A nějaká špatná?

Jsem strašná hysterka. 

Jakou hudbu ráda posloucháš?

Všechno poslouchatelné. Žádný vyhraněný styl nebo interpreta nemám.

Co ráda čteš a jaké filmy máš ráda?

Ráda čtu romány. Nemám ráda složitá dramata, knížku si beru k oddechu a ne k zavaření závitů. To samé filmy. Mám ráda romantické komedie, ale protože se ráda bojím, tak i horory a thrillery.

Máš nějaký cestovatelský sen?

Miluji Řecko a můj sen je se ještě podívat na Rhodos a Krétu. A taky do Paříže.

Jaká je Tvoje oblíbená barva a jakou naopak nemusíš?

Mám různě barevná období. Momentálně vede fialová. Nemám ráda modrou.

Co zpravidla snídáš?

Chleba s máslem.

Jsi noční sůva nebo ranní ptáče?

Jsem ranní ptáče. Do práce vstávám v pět. O víkendu vstávám zpravidla okolo půl sedmé. Mám pak pocit, že toho pak víc stihnu. To ranní vstávání jsem asi podědila po mamce, ta straší taky vždycky děsně brzo. No a pak samozřejmě chodím spát hned po slepicích, tak kolem desáté.

Jakou část svého těla nemáš ráda?

 Hm...spíš přemýšlím, kterou mám ráda. Nemám ráda svůj zadek a stehna.

Jsi pověrčivá?¨

Tvrdím, že ne Usmívající seAle když mi přeběhne kočka přes cestu, tak zvolím raději jinou. Je tohle pověrčivost?? Usmívající seAle třeba na nešťastný pátek 13. nevěřím.

Co nejíš?

Čočku, koprovku a houskový knedlík.

Třídíš odpad?

Snažím se.

Odkud mačkáš zubní pastu?

Jak chytnu tubu, tak mačkám.

Bonusová otázka od Gasunka z předchozího rozhovoru:

Pamatuješ si na svůj první den ve škole?

Moc si nevzpomínám, ale vím, že jsem na sobě měla takovej svetřík s plachetničkama, který mi mamka uháčkovala a mně se strašně moc nelíbil, zato mamka na něj byla patřičně hrdá. :-)

Bleskový dotazník:

Jsi pravák nebo levák?                Pravák

Jsi optimista nebo pesimista?      Optimista

Tvé znamení zvěrokruhu?            Střelec

Tvé vysněné zaměstnání?            Učitelka v MŠ

Sbíráš něco?                                Miluji bižuterii a kabelky a obojího mám dost.. Usmívající se

 

Kolik máš nadšenců?                   315

V kolika jsi klubech?                    10

Jaký máš Fler-rank?                     93,27

Kolikrát jsi byla v Topu?               2x

Kolikrát jsi změnila avatar?         Asi 3x

 

Oblíbené slovo nebo fráze?         To víš, že jo.

Oblíbené zvíře?                            Pes

Oblíbená zmrzlina?                      Čokoládová

Oblíbená vůně?                            Jakákoliv svěží a květinová

Oblíbená hra nebo sport?            Osobně brusle, v TV hokej

Chtěla bys něco sdělit na závěr?

Děkuji Elisa.Day za možnost tohoto rozhovoru.

+ Bonusová otázka pro příštího dotazovaného – na co by ses chtěla zeptat?

Jaké bylo nejexotičtější jídlo, které jsi kdy jedl/a?

 

Na odpověď se můžete těšit v příštím rozhovoru!

A kdo bude příštím dotazovaným? Nechte se překvapit! Mrkající