Duha

Potěště své oko pohledem na snovou škálu barev. Barevné kousky od tvůrců s barevnou fantazií.

Klub Fimo - tematická tvorba.

ivabro

Z duhy letního dne

Originální autorské šperky z polymerové hmoty a křišťálové pryskyřice. Spodní strana je z polymerové hmoty stříbrné barvy.
Přívěsek na náhrdelníku má rozměry přibližně 6 x 4 cm a je zavěšen na řetízkové bižuterní obruči stříbrné barvy. Délka 42 cm.
Náušnice dlouhé 5,5 cm od háčku.

 

 

 

S kolika výrobky se rozloučíš a prodáš je a kolik si jich přibližně necháš?

  • Snažím se, aby byl každý kousek originální a proto se těžce loučím s každým svým šperkem. Vyrábím je tak, aby se líbily hlavně mně. Je ale pravda, že většina jde do světa buď jako dárky nebo na prodej.


Jak se na tvoje tvoření dívá okolí?

  • Rodina mě v tvorbě velice podporuje, ale bohužel mám doma samé chlapy, takže ti mi reklamu moc nedělají. Kamarádky a ženy v širším příbuzenstvu, ale nosí mé šperky rády.


Jak skladuješ zásoby a pomůcky na tvorbu?

  • Pomůcek, nářadí a hmoty potřebuji ke své tvorbě poměrně dost a musím ho mít pořád po ruce. Naštěstí mám svůj pracovní stůl a koutek a tak to nemusím pořád uklízet. IKEA a různé hobby markety jsou mým "velkododavatelem" krabic, boxů a zásuvek, bez kterých bych se neobešla.


Více o uživatelce na https://www.fler.cz/ivabro

kudlička

 

hmyzí sada Rainbow family

Originální sada brož a náušnice ve veselých duhových barvách. Rozměry brože 4,5 x 2,6 cm, náušnice 1,5 x 1,2 cm, to vše bez nožiček a tykadel. Náušnice mají zaklapávací závěs do ucha, brož kvalitní brožový můstek s pojistkou proti rozepnutí. Brož je signována, zasílám v překrásné kovové krabičce s duhovými kolečky. Vhodné do horkých letních i podzimních dešťových dní, zaručeně rozzáří Váš den.

 

 

S kolika výrobky se rozloučíš a prodáš je a kolik si jich přibližně necháš?

  • Dřív jsem si svých výrobků nechávala poměrně hodně a i jsem je nosila. Postupem doby se mi z polymerů stala práce na plný úvazek a hlavní zdroj obživy. To znamená, že se snažím všechno prodat a nenechávám si skoro nic. To málo co si nechám, ale stejně většinou přenechám někomu komu to udělá radost.


Jak se na tvoje tvoření dívá okolí?

  • Rodina už si na tvoření dávno zvykla, berou to prostě jako mojí práci. Děti vyrostly mezi barvami a polymery, takže jsou zvyklé a občas se hlásí na brigádu. Můj muž mi často pomáhá řešit různé technické vychytávky.  Rodina si myslím docela oddychla, když jsme se přestěhovali do rodiného domku, já si v něm zařídila dílnu a všechen tvůrčí nepořádek se snažím hromadit jenom tam.


Jak skladuješ zásoby a pomůcky na tvorbu?

  • V dílně se mi osvědčila část kuchyňské linky se zásuvkami s pojezdem, kde skladuji nenačatá balení polymerů, barvy, nářadí a jiné nezbytnosti. Caney a načatá balení mám v plastových boxech. Vykrajovátka, nože a různé kovové drobnosti mám na magnetické liště nad pracovním stolem. To se mi velmi osvědčilo, všechno je rychle po ruce. Snažím se v tom zdánlivém chaosu na pracovním stolu dodržovat to, že všechno má svoje místo. Výborná je také kuchyňská skříň s roletou, kde skladuji sáčky, obálky, barevné papíry, tedy všechno co se týká balení výrobků. Rychle se do ní schová spousta nepořádku a dvířka nikde nepřekážejí.


Více o uživatelce na https://www.fler.cz/kudlicka

martie

Lentilky

Náhrdelník vytvořený z fimo korálků, navlečený na lanku, zapínání  z obeho kovu. Velké korále jsou částečně lakovány lesklým lakem, zbytek je matný.
Délka včetně zapínání 45 cm.

Jako doplněk možno použít i tuto lentilkovou brož.

 


 

S kolika výrobky se rozloučíš a prodáš je a kolik si jich přibližně necháš?

  • Co se mých výrobků nejen z fima týká, jsem typická kovářovic kobyla. Z těch fimových mám v současnosti ve svém vlastnictví pouze jednu sadu obsahující náhrdelník, náramek, náušky a jednu brož. Ostatní výrobky putují do prodeje a nebo ještě lépe, jsou použity coby dárky pro mé blízké.


Jak se na tvoje tvoření dívá okolí?

  • Mám to štěstí, že mám kolem sebe pár stejně nadšených lidiček, s nimiž mohu tuto svou zálibu sdílet. Některé z nich jsem samozřejmě získala i díky Fleru. A potom mám štěstí na "shovívavou" rodinu ... na přítele, který mne podporuje nejen tím, že se nemusím přiliš finančně omezovat při pořizování všeho toho hrozně nutně potřebného materiálu .... na starší dcerku, která se jak se zdá pomamila, a s níž si společné tvoření čím dál víc užíváme ... a potom snad i na tu mladší, která dnes teprve oslavila své první týdeniny, tudíž ještě netuší, co ji s maminkou v budoucnu čeká .. ale pevně věřím, že hned jak to půjde, přidá se k nám do party :).


Jak skladuješ zásoby a pomůcky na tvorbu?

  • Již něco málo přes rok bydlíme s rodinou ve vlastním domku, ve kterém se již od začátku počítalo s malou místností vyhrazenou právě pro mou kreativní činnost .... takže sen mnohých se i pro mne stal skutečností a jsem tudíž šťastnou obyvatelkou malého pokojíku s pracovním stolem, s pár policemi se spoustou krabic a krabiček plných barev, papírů, korálků, fima, triček ... prostě všeho bez čeho momentálně nemohu žít :).


Více o uživatelce na https://www.fler.cz/martie


Hanč

Po letním dešti

Mohutný 3cm široký náramek tvořen z puntíkovaného vnitřního základu a svrchních duhových spirálek s kapkami "rosy"... vnitřní průměr náramku je 5,5 cm a vnější průměr 6,7 x 6cm, otvor je široký 2cm a pro pohodlné nasazení lehce pruží... uvnitř náramku kovová výstuha zaručující pevnost...

 

 

 

 

S kolika výrobky se rozloučíš a prodáš je a kolik si jich přibližně necháš?

  • Tohle je pro mě zdánlivě jednoduchá otázka… Jsem klasická kovářova kobyla, která nevlastní ani jeden svůj šperk… Dalo by se tedy říci, že 100% prodám a 0% si nechám… když tedy nepočítám lupiče v podobě rodiny a kamarádů, kteří si hodně věcí rozeberou dřív, než je vůbec vložím na fler. Hodně výrobků jsou také „podpultovky“, které si netroufnu dát na prodej, protože se za ně stydím… takže ve finále těch 100% není vůbec pravdivých…


Jak se na tvoje tvoření dívá okolí?

  • O mé tvorbě ví jen pár mně blízkých lidí… Sama nevím, proč se s tím nikde moc nechlubím. A když už ano tak reakce bývají spíše kladné nebo si toho lidé vůbec nevšímají. Možná je to tím, že bydlím na maličké vesnici a lidé se asi podobných věcí dost bojí.


Jak skladuješ zásoby a pomůcky na tvorbu?

  • Tak nějak skladuji a neskladuji… Nové fimo mám ve velké krabici od bot, korálky, komponenty a ostatní doplňkový materiál v krabičkách, které jsem zakoupila v rybářských potřebách. Ostatní věci neskladuji nijak, i když každá má své vlastní místo a mám ve své dílně pořádek, že bych i poslepu na první pokus našla to, co zrovna potřebuji. Dle mého můj pracovní pořádek, dle rodiny a náhodných kolemjdoucích prý neskutečná kopice bordelu… S čímž na první pohled souhlasím, ale jinak to u mě prostě nejde…


Více o uživatelce na https://www.fler.cz/hanc

Zajímá vás činnost toho klubu? Mrkněte na https://www.fler.cz/blog/cinnost-klubu-fimo-tematicka-tvorba