Domů Profil prodejce tupa
  • aktivní prodejce od r. 2009
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 hodin.
  • Nučice, ČR
  • 1423 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (352) 100%
Nadšenci: 756
Aktivita: aktivní
Prodáno: 1423
Registrace: 25.2.2009
Město: Nučice
Stát: ČR

tupa

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Již dlouho se profesionálně zabývám oděvní tvorbou. Potřeba "dotáhnout" celkový vzhled mne nakonec přivedla až k návrhům šperků a bižuterie. Mám ráda přírodní materiály, pracuji hodně s tromlovanými minerály a s kabošony. Snažím se hledat, zkoušet a kombinovat různé techniky. Nejvíc mne zaujala práce s chirurgickým a nerezovým drátem a s cínem. V poslední době jsem si také oblíbila spékání skla - fusing. Tento úžasný materiál vytváří velmi originální a neopakovatelné tvary a vzory a každý výrobek je tak zcela jedinečný. Najdete u mne šperky z tohoto skla i  skleněné kabošony pro vaši tvorbu. Kabošony vytvářím jednotlivě, každý kousek je originál. Minerály a skleněné kabošony zasazuji do cínu, který někdy patinuji a vždy jsou ošetřeny antioxidantem.

A jak se o cínové šperky starat?

Šperky ukládejte do krabičky nebo sáčku nejen kvůli prachu, ale i proto, aby se předešlo jejich brzké oxidaci na vzduchu. Po dokončení jsou ošetřeny antioxidantem, ale po čase mohou vlivem prostředí ztrácet lesk. Jako antioxidant  může posloužit  teplý silnější roztok Jaru, do kterého po čase šperk na chvíli ponořte, osušte a na závěr lehce přeleštěte hadříkem namočeným v oleji, který najdete v kuchyni. Pokud člověk vlastní více cínových šperků, není na škodu si pořídit pro jejich péči k tomu určený antioxidant.
Cínové šperky není vhodné namáčet ve vodě - na koupel rozhodně odkládat. Chraňte je před stykem s jakýmikoliv chemickými přípravky - prostředky na mytí nádobí, parfémy, krémy na ruce atd. Není dobré aplikovat toaletní vody a parfémy přes šperk, protože obsahují alkohol a mohou šperk poškodit. Některé kameny na něj mohou reagovat a mohly by se na nich objevit nepěkné skvrny. Při dodržování těchto zásad vás bude cínovaný šperk těšit dlouhá léta.

 

Každý šperk je originál podle mého vlastního návrhu, respektujte autorská práva ( Zákon o právu autorském a právech souvisejících - předpis č.121/2000 Sb.).

 

 

TOPlist

Zalíbí-li se vám také něco z mých dalších obchůdku - pod uživatelským jménem AT, kde najdete hlavně šperky z nerezové oceli, vyrobené technikou wire-wrapping šité šperky a náušnice z chirurgického drátu, nebo Tupa - materiál - pošlu vám samozřejmě vše v jediné zásilce za jedno poštovné.

Pokud vás zajímá přiřazení minerálů k astrologickým znamením, podívejte se do následující tabulky.

Skopec - hematit,jaspis červený a dalmatin , karneol, opál, granát, ametyst, rubín,diamant, rodonit; Býk - achát, aventurín, citrín, mechový achát,karneol, korál, kunzit, malachit, růženín, safír, smaragd, žlutý jaspis; Blíženci - žlutý karneol, tygří oko, jantar, citrín, zlatý topaz, mechový achát, modrobílý chalcedon, akvamarín, křišťál, růženín; Rak- zelený jaspis, aventurín, korál, jadeit, karneol, bílý chalcedon, opál, měsíční kámen, rodochrozit, chryzopras, smaragd, říční perla, amazonit, růženín; Lev- zlatý topaz, onyx, citrín, jantar, tygří oko, granát, rubín, křišťál, diamant, železitý křemen, olivín neboli peridot, sluneční kámen, jaspis červený a dalmatin; Panna- citrín, jaspis, jantar, tygří oko, olivín neboli peridot, karneol, sodalit, lapis lazuli, ametyst, modrý safír, chryzopras; Váhy- jaspis, onyx, růžový korál, jadeit, kunzit, růženín, perla, akvamarín, turmalín rubelit, modrý safír, lapis lazuli, akvamarín, unakit, malachit; Štír - hematit, onyx, červený jaspis, granát, malachit, turmalín rubelit, achát, obsidián, černý opál, ametyst, rubín, býčí oko, karneol, jaspis dalmatin; Střelec- sodalit, zelený aventurín, chalcedon, obsidián, ametyst, opál, lapis lazuli, modrý topaz, tmavomodrý a indigo safír, dumortierit; Kozoroh - jaspis, achát, onyx, chalcedon, měsíční kámen, obsidián, křišťál, diamant, ametyst, dumortierit, azurit, labradorit, malachit; Vodnář- tyrkys, opál, modrý topaz, akvamarín,  fluorit, světle modrý safír, sodalit, říční perly; Ryby- korál, tyrkys, jadeit, měsíční kámen, říční perla, opál, fluorit, akvamarín, modrý safír, ametyst, achát, labradorit olivín neboli peridot

 

 

 

 

 

Způsob dopravy
Česká pošta, doporučeně, bublinková obálka, případně krabička. Dražší objednávky zasílám jako cenné psaní. U objednávek ze Slovenska uvádějte banku, ze které platíte - ze Slovenské spořitelny poštovné jen 70,- Kč.
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od tupa

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--