Domů Profil prodejce Blue Jane
  • aktivní prodejce od r. 2009
    Reaguje na objednávky obvykle do 5 minut.
  • Olomouc, ČR
  • 1763 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (299) 100%
Nadšenci: 672
Aktivita: aktivní
Prodáno: 1763
Registrace: 31.8.2009
Město: Olomouc
Stát: ČR

Blue Jane

/ Prodávající
Novinky
1069251
14.8.2023 Na můj druhý účet Atelier Blue Jane jsem vložila nové obrazy a obrázky...
Pro většinu svých známých a zákazníků jsem známá jako Blue Jane... nebo zkráceně BJ... BJ andělsky křišťálová, obklopena svými křišťálovými sklíčky, ponořena mezi andělská mlsání. Po prvních nesmělých kouscích popouštím uzdu své fantazii, abych vás překvapila světlohrami a andělským mlsáním. Volám své andílky ochránce, anděly strážné, anděly inspirace a ostatní andělstvo, aby se slétli sem ke mně a načerpali radost a úsměvy z mých andělských sklíček. Co více nasytí a potěší andělskou duši než duha, kterou vykreslí sluneční paprsky hladící křišťálová sklíčka?
 
 
 
 
Tak neváhejte, vstupte do mého obchůdku a pokochejte se pohledem. A nejen pohledem. Naživo je všechno ještě tisíckrát hezčí, a ve vašich rukou nejkrásnější. Nečekejte, až vykreslí déšť duhu při letním dešti, vyčarujte si ji sami u vás doma.

Duha od andělů - tady je.

Pokud máte zájem o jinou velikost, jinou délku, jinou barevnou kombinaci, napište mi. Udělám andělské mlsání přímo podle vašeho gusta.

Mimo světloher zde na Fleru nabízím mé milované šperky z perel, korálů a minerálů. V nabídce je mám pořád, tady je malá ochutnávka. Pokud se vám líbí nějaký prodaný kousek, není problém pro vás udělat stejný nebo podobný. Napište mi zprávu vnitřní poštou, ráda vám vyhovím.

 A už jsem tu nejen jako korálková, ale jako BJ andělsky křišťálová, obklopena svými křišťálovými sklíčky, ponořena mezi andělská mlsání.

 Líbí se vám moje zboží? Chcete být informováni o novinkách v mém obchůdku? Přidejte si mě do oblíbených a zatrhněte "ANO" u dotazu "Přejete si sledovat novinky od tohoto uživatele v událostech?"

Děkuji vám za návštěvu mého obchůdku a těším se, až pro vás budu moct vložit zase další kousky.

 

 

 


 

 

PERLY

Poznámka k "certifikaci". Někteří prodejci tvrdí, že mají certifikát na říční perly. Aby taková certifikace měla váhu, vystavuje jí soudní znalec. Taková certifikace se provádí pouze u drahých mořských perel.

Chemické složení - složeny z uhličitanu vápenatého ve formě aragonitu a organické látky conchiolin, které se hromadí v soustředných vrstvách, jak je vylučují jejich hostitelé.

Barva - bílá, modrá, zelená, žlutá, oranžová, hnědá, růžová, fialová, šedá, černá, Vícebarevná

Tvrdost - 2,5 - 4,5

Specifická hmotnost - 2,6 - 2,8

Index lomu - 1,52 až 1,69 Dvojlom - 0.156

Lesk - Perlový

Perly jsou jedním z mála šperkařského materiálu, který je tvořen živými organismy. Jsou obecně vytvářeny v rámci měkkých tkání měkkýšů, jako jsou ústřice a slávky. Takže se jedná o jeden z mála šperkařského materiálu, který z hlediska ochrany přírody splňuje podmínky trvale udržitelného rozvoje. Přírodní výskyt je velmi sporadický a omezený. Téměř všechny perly dostupné na trhu jsou kultivované. Kultivované perly jsou pěstovány, tak že se vloží cizí látka (jádro - nukleus) dovnitř ústřice nebo slávky a ta nukleus obalí perletí.

Perly se vyskytují v mnoha odrůdách a v různých barvách. I perly z jediné perlorodky mívají často zcela jiný tón barvy. Sestavit jednotně zbarvený návlek, někdy i jen pár z přirozeně zbarvených perel je poměrně obtížné.

Z nejznámějších mořských odrůd např.: Perly Akoya se přirozeně vyskytují v bílé, ale i jiných barvách (i černé a velmi tmavě modré). Pochází z Japonska a Číny. Mají kulatý tvar a zrcadlový, téměř kovový lesk. Další mořské perly: Bílé Jihomořské perly většinou pocházejí ze západního pobřeží Austrálie. Zlaté Jihomořské perly pocházejí z Filipín a Indonésie. Jihomořské perly jsou ceněny pro svou velikost, pravidelný tvar a proto, že je jich nedostatek. Další velmi populární druh je tahitská perla, také známá jako "Černá perla". Tyto Perly pocházejí z ostrovů ve Francouzské Polynésii. Mají různé barvy a jejich přechody (ze zelené na modrou, červenou, zlatou, stříbřitou a černou). Na trhu se objevily až v roce 1900.

Nejhojnější a nejdostupnější formou jsou sladkovodní perly. Sladkovodní perlorodky mohou produkovat až 50 perel v jediné lastuře (mořské pouze jednu až tři). Sladkovodní perly se přirozeně vyskytují nejčastěji v bílé barvě, výrazně vzácněji i v broskvové, růžové, fialové, a dokonce někdy brčálové a modré. Sladkovodní perly jsou méně žádané, hlavně pro širokou dostupnost a kvůli zvyku tvořit nežádoucí, nepravidelné tvary (skutečně kvalitní materiál je poměrně vzácný a náležitě hodnotný). 

Perly jsou nejvýše hodnoceny, když jsou v perfektním kulatém tvaru. Dalšími významnými faktory hodnoty jsou: lesk, barva, kvalita povrchu, velikost a tloušťka perleti. Ale důležitý je i "podtext" (termín k označení záblesků - podtónů povrchu v různých osvětleních). Podtext je zvláště silný u mořských perel, u sladkovodních není zdaleka tak výrazný. Perly se vždy prohlíží na barevně neutrálním podkladě (nejčastěji šedá), nikdy na bílém nebo černém!!

Práce s perlou ovlivňuje v prvé řadě její nízká tvrdost a křehkost. Na místě je volba ochranného zasazení. NIKDY by neměly být čištěny v ultrazvuku a páře. Nesnáší vyšší teploty a i běžná domácí chemie, parfémy, tělové krémy, saponáty… dokáží poškodit povrch a zbavit perlu lesku. Skladovat by se měly (přinejmenším hodnotnější materiál) odděleně, ve vlhkém temném prostředí - vysycháním perla degraduje (proces bývá většinou vratný).

Při vytváření návleku u drahých mořských perel je dobré oddělovat perly uzlíky, aby se navzájem neodřely. U levnější varianty říčních perel se tento úvaz příliš nepoužívá, zbytečně by prodražil cenově dostupné perly.

V dnešní době na trhu zcela dominují sladkovodní perly obarvené do celé škály odstínů (tato z hlediska ceny velmi podstatná úprava je v drtivé většině případů zatajována) a bývají označovány různými termíny, často i jako hodnotnější mořské odrůdy. Mimo klasické barvení/bělení se perly ozařují, potahují barevným plastem, poměrně časté je i leštění povrchu. Dá se říci, že blíže nespecifikované perly jsou sladkovodní a dobarvované. Což platí i pro perly bílé, které se téměř automaticky bělí do jednotného odstínu. Techniky barvení jsou na velmi vysoké úrovni a v mnoha případech je lze odhalit až komplexními testy v laboratoři. Imitace jsou také poměrně časté. Skleněné, porcelánové a plastové se dají odhalit poměrně jednoduše, ale velmi časté jsou i tzv. SHELL perly. Jedná se o umělý KORÁLEK vytvořený slepením drcené perleťoviny (často ve vrstvách, které po rozbití připomínají přírodní perly), která je následně vytvarována, vyleštěna a obarvena (a velmi často prodávána jako "Jihomořská/Tahitská" Shell perla). 

Informace o perlách jsem s laskavým svolením převzala od prodejkyně Modrý květ.

Způsob dopravy
Doporučeně prostřednictvím české pošty nebo do zásilkovny. Po dohodě možný osobní odběr v Olomouci v centru.
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Blue Jane

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--