Domů Profil prodejce Kudlářství
  • aktivní prodejce od r. 2017
    Reaguje na objednávky obvykle do 3 hodin.
  • Dobroměřice, ČR
  • 113 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (23) 100%
Nadšenci: 112
Aktivita: aktivní
Prodáno: 113
Registrace: 15.7.2017
Město: Dobroměřice
Stát: ČR

Kudlářství

/ Prodávající
Novinky
1101845
25.4.2024 Po delší době jsem aktualizoval nabídku a informace v profilu a přidal plno různých kuchyňských nožů. Všechny jsou skladem. Račte si vybrat :-)

Vyrábím funkční užitečné nože, které budete brát rádi do ruky. Budou se vám pohodlně držet a můžete se na ně vždy spolehnout.

Každý nůž vyrábím ručně od začátku do konce. Od papírového návrhu, přes výrobu čepele, včetně tepelného zpracování, střenkování, broušení, až po případné ruční šití pouzdra na míru. Pak už je jen nafotím a nabídnu.

Používám pouze poctivé ověřené materiály. Za každý nůž ručím svým jménem.

Materiály a zpracování popisuji níže. 

V aktuální nabídce naleznete hotové produkty. Přesně to, co je na fotkách, také dostanete. K mání jsou okamžitě. Do dřevěné rukojeti mohu vypálit např. monogram, jméno, věnování, jednoduchý motiv... Dle vašeho návrhu. Ručně nebo laserem. Pokud budete mít zvláštní přání, zhotovím vám nůž podle vašich požadavků na zakázku. Ať už podle vašeho návrhu, nebo podobný již prodanému. Termín dodání se odvíjí od momentální zakázkové situace. Obvykle se to dá zvládnout do 1 měsíce od přijmutí objednávky. 

Zakázková výroba

Mohu vyrobit nůž podle vašeho přání. Ať se jedná o tvar a velikost čepele nebo střenek. Možností je víc: náčrtek se zakreslenými rozměry, fotka, nebo si u mě můžete navrhnout nůž přesně na míru - čepel podle vašeho návrhu vyříznu z překližky a rukojeť si k ní můžete sami vymodelovat z modelovací hmoty, stejný tvar pak udělám z oceli a dřeva, které si vyberete. Pokud to ke mně máte daleko, pošlete mi svůj model třeba z moduritu, 3D tiskárny,... Jen po mně prosím nechtějte, abych kopíroval své kolegy, kteří vyrábí nože ručně a mají originální design. Vyhrazuji si také právo zakázku odmítnout. Ať už z etických, kapacitních, nebo jiných důvodů.

Renovace, oprava, broušení čepelí, výměna střenek

 

Broušení je možné provést na počkání nebo do druhého dne. Oprava čepelí (odstranění zubů, vrypů, leštění, úprava výbrusu, změna tvaru) a oprava nebo výměna střenek vždy dle dohody.

Materiály

Oceli korozivzdorné

1.4034 (AK-5) - poctivá tradiční nožířská ocel používaná ve 20. století na území Československa, vyvinutá v Poldi Kladno

1.4116 (AK-5MoV) - tradiční německá nožířská ocel, zvaná též Solingenská

Výrobce obou ocelí: Thyssenkrupp Essen

Kalení do oleje 1000-1050°C, popouštění 15-30 min při teplotě 150-200°C, dosažené tvrdosti nožů dle účelu: HRC 55-59 - dobře se brousí, skvěle drží ostří.

 

Ocel uhlíková (není korozivzdorná, vyžaduje větší péči)

1.7102 (ČSN14260) - je označovaná jako pružinová a dokud se nezačala běžně užívat nerezová ocel, byla označována i jako nožířská.

Kalení do oleje 800- 880°C, popouštění 40-50 min při teplotě 200°C, dosažené tvrdosti nožů dle účelu HRC 55-60 - Výhodou oceli je vysoká houževnatost (odolnost proti zlomení). Zakalená ocel je velmi pružná i pevná. Nevýhodou je nízká korozní odolnost. Většinou ji kalím parciálně (ostří je tvrdé, hřbet zůstává pružný).

Na rovnoběžných stranách čepele mimo výbrus mohou zůstat stopy z výhně. Nechávám je tam. Na funkci nože nemají vliv.

Střenky - rukojeti

Používám především české tvrdé dřeviny, i několik desítek let přirozeně vyschlé. Často jsem dřevo zpracoval sám, včetně kácení a sušení: Jasan, javor, ořešák, černý ořech, dub, buk, ovocné stromy,...

Výjimečně exotické dřevo, pryskyřicí stabilizované dřevo, nebo paroh.

Dřevo hloubkově napouštím lněným olejem a včelím voskem.

Zajišťovací čepy a záštity mosazné, nebo nerezové.

Dřevěné střenky kuchyňských nožů standardně podlepuji fíbrem - vyrovnává vlhkosti.

Lepidlo kvalitní dvousložková epoxidová pryskyřice.

Pouzdra - pochvy

Hloubkově probarvená hovězí useň italské výroby o tloušťce 2 - 4 mm v různých odstínech.

Pouzdra šiju ručně sedlářským stehem pevnou voskovanou nití. Proti ostří vkládám třetí vrstvu kůže, která zabrání přeříznutí šití. Typy pouzder i zapínání mohou být různé.

Balení

Každý nůž je zabalen v dárkové papírové krabičce vystlané dřevitou vlnou.

K noži je přiložen certifikát o použitých materiálech a doporučení k údržbě.

Ostří nože je chráněno krytkou.

Způsob dopravy
česká pošta - doporučeně v bublinkové obálce zásilkovna ppl
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Kudlářství

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--