Domů Profil prodejce Decida
  • aktivní prodejce od r. 2010
    Reaguje na objednávky obvykle do 5 minut.
  • Jičín, ČR
  • 6788 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (1083) 100%
Nadšenci: 1619
Aktivita: aktivní
Prodáno: 6788
Registrace: 26.4.2010
Město: Jičín
Stát: ČR

Decida

/ Prodávající
Novinky
618329
25.4.2017 Vloženy novinky v merinu bez sw za akční cenu :-)

 

 

Do Fler obchůdku již nějakou dobu nové příze nevystavuji, jelikož se skladové zásoby mění velmi rychle a není v mých silách upravovat množství na více místech :-) nicméně pokud máte zájem o nějaké příze, napište mi zprávu a ráda Vám nabídnu příze a vystavím do zboží.

V barvách tančíme přes 10 let ♥ stále s velkou vášní a radostí

 
Nabídka mých ručně barvených přízí je velmi široká, barvím přes 15 různých druhů materiálů v různých tloušťkách, což je cca 50 typů přízí :-)

Držím velké skladové zásoby, takže jsem schopna nabarvit do 14dní na přání téměř na jakýkoliv materiál (specializuji se na přírodní příze živočišného původu - ovčí vlna, merino, hedvábí, velbloud, yak, kašmír,mohér a rostlinného původu tencel)

 

 

Barvíme srdcem (někdy i se zavřenýma očima :-)

Kombinace barvená se zavřenýma očima ♥

 

 

Jakoukoliv kombinaci (i zcela dle Vašich představ) Vám mohu nabarvit na přání v libovolném množství, stejně tak i jednobarevné odstíny. Dodací doba dle sezony 2-4 týdny. Neváhejte mě prosím kontaktovat vnitřní poštou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osobně jsem zcela podlehla kouzlu merina a buretového hedvábí. Miluji jejich funkční vlastnosti, úplet je krásný po celou dobu a nemění tvar. Miluju barvy a ráda s nimi experimentuji.

 

 

Faktury běžně k objednávkám nepřikládáme, šetříme náklady i lesy, pokud fakturu potřebujete, napište mi, prosím, k objednávce, ráda vytisknu. Popřípadě si můžete vytisknout fakturu i sami, zobrazí se vám u objednávky. Někdy je vystavuji se zpožděním, proto mě kontaktujte a budu rychlejší :-)

 

Vrácení zboží a reklamace

Zboží je samozřejmě možné do 14ti dnů bez udání důvodu vrátit. Pokud však nebudete spokojeni, určitě mě kontaktujte po jakékoliv době, spokojený zákazník je pro mě prioritou. Pokud by došlo k nějakému pochybení na mé straně či závadě na materiálu, budu moc vděčná, když se to dozvím jako první. Děkuji velmi.

 

Ing. Jana Koudelková

IČO: 76185362

 

Úplety z vlny, ať už z ovčí či z lamy alpaky, vyžadují trochu jinou péči než pleteniny ze syntetické příze.

Pokud se nejedná o vlnu (merino) s úpravou superwash, perte prosím zásadně v ruce. Vlna má šupinovitou strukturu, při praní se tyto šupiny otvírají a při mechanickém tření mohou do sebe snadněji zapadnout a spojit se, tím vzniká plstění, které je někdy žádoucí, někdy však ne. Vlna je v mokrém stavu daleko méně pevná a odolná, při nesprávné manipulaci může dojít k jejímu poškození.

Pro praní používáme jemný prací prostředek přímo určený na vlnu, já osobně doporučuji jemný šampon, např. březový, kopřivový či dětský.

Nenecháváme v prací lázni dlouho máčet, je potřeba ihned rychle přeprat, ideální je, přidat do prací lázně trochu octa (klidně více 1dcl/2litry vody), aby došlo k lepšímu ustálení barev, které může agresivnější prací prostředek rozpouštět. Barvím pouze potravinářským barvivem, které mi vyhovuje, je méně chemické, nezapáchá při barvení a je mi osobně příjemné.

POZOR!!! POKUD NECHÁTE VLNU DLOUHO NAMOČENOU ČI POUŽIJETE VELKÉ MNOŽSTVÍ PRACÍHO PROSTŘEDKU, MŮŽE POUŠTĚT BARVA HLAVNĚ U INTENZIVNÍCH TMAVÝCH ODSTÍNŮ. Pokud se tak stane, ihned vodu slijte a použijte ocet pro ustálení barev (opět cca 1dcl/2 litry vody).

 

U úpravy superwash výrobci pokryjí vlákno speciálním „filmem“ a tím šupiny uzavřou. Díky tomuto filmu je příze odolnější, ale zároveň na sebe obtížněji váže lanolin, který napomáhá vyšší voděodolnosti.

Toto merino s úpravou superwash je možné prát v pračce na 30 stupňů na speciální program. Nejjistější je však praní v ruce, které se používá i u čištění merina bez úpravy. Není nutné prát tak často jako běžné textilie, vlna má samočistící schopnosti a nejlepší je ji nechat občas profouknout.

ČASTÉ A HLAVNĚ NESPRÁVNÉ PRANÍ MŮŽE SNÍŽIT ŽIVOTNOST VÝROBKU.

Pereme bez prudkého střídání teplot a mechanického tření ve vlažné vodě. Po praní z úpletu pouze jemně vymačkáme vodu, nijak ho nekroutíme. Mokré vlněné vlákno je totiž daleko méně pevné a může se snadněji poškodit. Úplet můžeme zabalit do ručníku, který rychleji odsaje přebytečnou tekutinu. Sušíme nejlépe ve vodorovné poloze. Úplet v mokrém stavu vytvarujeme do požadovaného tvaru, POKUD HO POVĚSÍME, ÚPLET SE VYTÁHNE. Nedoporučuje se sušit na přímém slunci, i když se musím přiznat, že já toto pravidlo nedodržuji a nikdy se pletenině nic nestalo, ani barvičky nebledly.

image

 

Používáním může vlna nepatrně pouštět chloupky či jemné žmolíky (záleží vždy na konkrétní sérii, druhu vlny a způsobu předení a seskání), většinou stačí obrat chloupek rukou a postupně se vlákna zatáhnou a žmolík se už nevytvoří.

 

Způsob dopravy
POZOR! Poštovné pro balíčky s obsahem příze max 400g je 59,-, pro rozměrnější balíčky nad 400g Balík do ruky - poštovné 110,- (nebo si můžete napsat o Doporučený balík cca za 79,-,je pojištěný však jen do hodnoty 580,-). Balíčky jsou bezpečně zabaleny v igelitové obálce, doručovány prostřednictvím České pošty. Jelikož v naší vesničce pošta není, odesíláme balíčky většinou PO, ST a PA. Pokud na balíček pospícháte, neváhejte mě kontaktovat. PŘI OBJEDNÁVCE NAD 3000,- POŠTOVNÉ PO ČR ZDARMA :-)
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Decida

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--