Domů Profil prodejce Aponka
  • aktivní prodejce od r. 2010
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 hodin.
  • Husinec-Řež, ČR
  • 1105 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (247) 100%
Nadšenci: 300
Aktivita: aktivní
Prodáno: 1105
Registrace: 2.5.2010
Město: Husinec-Řež
Stát: ČR

Aponka

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Pokud máte zájem o konkrétní tvar z konkrétního druhu stromu, je možné se domluvit na kousátku na zakázku. Mám samozřejmě doma mnohem více kousátek, než dávám na Fler. V případě zájimu mohu nafotit, co mám doma, případně vyrobit nové kousátko (doba výroby je cca týden). Samozřejmě bude záležet na tom, zda budu mít konkrétní dřevo doma.

 tuším první kousátko vyrobené pro mého syna...

 

Jsem matkou nyní čtyřletého kluka, jehož narození přerušilo mé doktorské studium a jaksi odvrátilo mé směřování na jinou kolej (popravdě to byla moc dobrá záminka, proč školu opustit:o)).

Když můj syn dostal od známých plastové kousátko, řekla jsem si, že nechci, aby mé dítě jako první z tohoto světa ochutnalo kus plastu... A tak jsem šla pro lipovou větev, kterou jsem si kdysi přinesla domů, že se jistě bude někdy hodit, a po několika hodinách práce vzniklo první kousátko.

Další vznikaly pro kamarádky a když jsem viděla, jak jsou matkami i dětmi oblíbené, rozhodla jsem se to zkusit ve větším...

Přikládám několik fotek od maminek spokojených zákazníků a zákaznic:

Mít dvě kousátka je bezva. Větší miminko z nich dokáže udělat i skvělý ťukací hudební nástroj, z kterého bude mít velkou radost, a který přitom maminku nepřipraví o uši a nervy:o)

 

 

 I již zubaté děti se občas rády zakousnou:o)

 

 

 

Toto kousátko je jedno z prvních vyrobených, jeho uživatel je ale už druhý v pořadí (původně bylo staršího brášky). Tenkrát mé dobrušovací metody nebyly tak dobré jako dnes, což je na kousátku patrné... přesto si jej oba bráškové řádně užili a teď čeká v šuplíku na třetího:o)

A to už je třetí bráška (poznáte podle nosu:o)), ale s kousátkem, co dostal, když byl poprvé u nás na návštěvě. To původní nicméně stále slouží.

 

Kousátka jsou ručně vyráběná ze dřeva převážně ovocných stromů. Nejsou barvená, ani lakovaná. Každé je originál. Nepravidelný tvar podněcuje zkoumání a procvičování jemné motoriky.
Jsou bezpečná - splňují normy EU pro hračky pro děti do tří let. Třísek se bát rozhodně nemusíte!

Jsou vhodná i jako hračka do ruky. I děti, co nejsou zrovna v "žužlacím" období si s kousátky rády hrají.

Údržba: Před prvním použitím kousátko důkladně omyjte. Po každém použití kousátko omyjte a nechte důkladně oschnout. Mokré kousátko nevystavujte přímému slunci (zvýšení rizika prasknutí).

Životnost: vzhledem k tomu, že dřevo není lakované ani jinak chemicky ošetřené, může se stát, že kousátko časem praskne.

Pozor: Prasklé kousátko, které by mohlo představovat hrozbu poranění dítěte, dejte mimo dosah dítěte.

Hudební nástroj - má-li větší miminko k dispozici dvě kousátka, snadno si z nich udělá hudební nástroj - kousátka o sebe krásně ťukají. Zvuk je dostatečně silný, aby z něj miminko mělo radost, zároveň ale dostatečně jemný, aby jej vydrželi delší dobu poslouchat i rodiče:o)

Něco málo o tom, jak vybírat - aneb zásady o tom, jak neplatí žádná zásada...:o)

Velikost:

Často se lidé ptají, zda je kousátko dost velké nebo dost malé pro jejich miminko. Samozřejmě je možné doporučit pro maličké miminko malé kousátko a pro batole větší. Ale jsou maličká miminka (a není jich málo), která si raději vyberou velké kousátko a naopak. Pokud se rozhodnete pro koupi více kousátek, doporučuji různé velikosti, ať si miminko vybere.

Tvar:

Opět platí, že každé miminko je jiné. Snad jen doporučení, že k prožezávání stoliček se lépe hodí tvar kapky, která se snadněji dostane i dozadu do pusinky. Prohlubně a výstupky kousátku dodají na zajímavosti a miminko bude mít větší potřebu je zkoumat, otáčet... rozvíjet jenmou motoriku.

Druh dřeva:

Každé dřevo vypadá a chutná jinak, má jinou tvrdost. Snažila jsem se vysledovat, která dřeva žužlají miminka nejraději, ale statistika dopadla stejně, jako předešlé - každé miminko je jiné a vybírá si něco jiného. Takže opět jen doporučení: pokud kupujete více kousátek pro jedno miminko, je dobré zvolit různé druhy dřev, aby si miminko mohlo vybrat, na co má zrovna chuť (samozřejmě u párměsíčních to musí odhadnout rodič...:o)

Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Aponka

Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--