Domů Profil prodejce Hraboš
  • aktivní prodejce od r. 2010
    Reaguje na objednávky obvykle do 3 hodin.
  • Moravský Beroun, ČR
  • 3900 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (668) 100%
Nadšenci: 3527
Aktivita: aktivní
Prodáno: 3900
Registrace: 17.9.2010
Město: Moravský Beroun
Stát: ČR

Hraboš

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

 

 

 




Vyberte si i na tomto profilu a budete platit jedno poštovné


Po ukončení studia jsem si začal přivydělávat výrobou dřevěných misek a různých vyřezávaných drobností. Protože o dřevěné misky byl velký zájem, motivovalo mě to k rozšíření sortimentu i jiným směrem, například  ke šperkovnicím, reliéfům nebo složitějším miskám. Protože mě práce se dřevem bavila čím dál víc, začal jsem hledat inspiraci v tradici řemesla, což mě dovedlo k výrobě forem na cukroví, zouváku na boty a postupem času k prvnímu drobnějšímu nábytku. U tradičních výrobků mě nedržel pouze sentiment ke starým věcem ale především chuť dělat věci kvalitně a s dlouhou životností, což mě dovedlo ke starým technologickým postupům.


O mém nábytku se dá říct, že  je klasický, žádná moderna ani středověk. Zároveň se ale hodí do jakéhokoliv interiéru, protože svou jednoduchostí neruší celkovou atmosféru v místnosti. Pokud ale chcete, může se stát dominantním prvkem, který udá styl celému Vašemu bydlení.

V souvislosti s filozofií výroby používám hlavně tvrdé dřeviny, které propůjčují nábytku trvanlivost, robustní vzhled a bytelnost. To jsou například kusy vyrobené z dubu nebo jasanu. Naproti tomu ovocnany jako třešeň, švestka, jahoda nebo dřeviny se světlejší barvou jako je javor a bříza působí jemnějším a harmonických dojmem.

Jako povrchovou úpravu používám ve velké míře tvrdé oleje, které nechají dřevo dýchat, zároveň jej dostatečně ochrání a jsou vhodné i ke styku s potravinami. Neznamená to ovšem, že povrchová úprava vydrží věčně. Osobně doporučuji, aby se nábytek zhruba jednou za rok znovu natřel olejem, což jej naimpregnuje a zároveň zvýrazní kresbu dřeva. Vyřezávané misky ošetřuji přírodním včelím voskem, který je nezávadný, ale zároveň není vhodný  pro kontakt s vyššími teplotami a vodou. Využijete je třeba jako servírovací misky na ovoce, oříšky, cukroví nebo na drobnosti.

 
 





 
A tady výrobky mé drahé polovičky

Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Zboží

Další zboží od Hraboš

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--