Domů Prodané zboží prodejce evacernoskova Cínovaný náhrdelník "Westerlund 2"

... Nejdříve jsem držela v dlani úžasně zbarvené fusingové sklo a koukala na ten vesmír uvnitř. Mlhovinami se vznášely růžové světy, o kterých nic nevíme... Pohled na tento skleněný kámen mi připomněl úžasné snímky z Hubbleova teleskopu. A ten údajně nejkrásnější - podle NASA - se týká mlhoviny s názvem Westerlund 2 ...

Uprostřed přívěsku je skleněný kabošon vytvořený ručně za vysoké teploty ve fusingové pícce (od Jar23). Barvy prolínají v odstínech fialkovo růžové, modré,  šedé. Při  bližším pohledu mají útvary skoro perspektivu, některé skvrny jsou blíž, některé trošku dál... Sklíčko je částečně průhledné, s mikro-bublinkami,  jeho barva je spíš tmavá, ale přitom dosti výrazná, na povrchu je dokonale hladké a má vysoký lesk.

Velikost celého přívěsku je 4,5 x 4,8 cm (měřeno bez očka na zavěšení). Závěs tvoří kruh z pravé kulaté černé kůže (průměr 4 mm), délka závěsu i se zapínáním je 44 cm, tvoří volně lemující obruč okolo krku. Kovové komponenty se zapínáním na karabinku jsouchirurgické oceli, nedráždí pokožku, nemění vzhled.

Zhotoveno ručně podle vlastního návrhu z pocínovaných měděných drátků za použití atestovaného bezolovnatého cínu technikou cínování (tiffany, měkké pájení). Dodržuji správný technologický postup pro tiffany šperk, tj. lemuji vždy měděnou obrubu tenkým drátem pro zpevnění a hladký okraj, z obou stran. Vložené kámen sklo je pevně usazeno a nevypadne. Povrch je patinovaný, leštěný a důkladně ošetřený antioxidačním přípravkem. Všechny části přívěsku, z obou stran, jsou zcela hladké. K dispozici tento jediný kus.

Kupujete tento jediný kousek, registrovaný originální autorský šperk na fotografiích, s autorským certifikátem, v dárkové krabičce.

............................................

Celá nabídka mých autorských cínovaných šperků je zde (klik): Tiffany

............................................

Hvězdokupa Westerlund 2: Nejlepší snímek v historii Hubbleova teleskopu

Za 25 let svého provozu pořídil Hubbleův teleskop tisíce snímků. Tím nejkrásnějším je ale podle NASA jen jeden - mladá hvězdokupa Westerlund 2. Hvězdokupa Westerlund 2 je stará přibližně 2 milióny let a obsahuje jedny z nejsvítivějších a nejhmotnějších hvězd v naší galaxii. Podle vesmírných měřítek jde o relativně mladé místo, od Země jej dělí přibližně 20 tisíc světelných let a nachází se v jižním souhvězdí Lodního kýlu. V této intenzivní hvězdotvorné oblasti, která obsahuje přibližně 3 tisíce hvězd, byly rozpoznány také infračervené znaky protoplanetárních disků. Intenzivní ultrafialové záření mladých žhnoucích hvězd zde doslova rozfoukává oblaka vodíkového plynu.

/// 2015, text a video zde-zdroj:   http://vesmir.stoplusjednicka.cz/hvezdokupa-westerlund-2-nejlepsi-snimek-v-historii-hubbleova-teleskopu

Barvy:
Styl:
elegantní
,
extravagantní
Určení:
ženy
Materiál:
chirurgická ocel
,
cín
,
sklo
,
kůže
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 21.11.2016
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: evacernoskova
Katalogové č.: 7548312
Vloženo: 25.6.2016
Menu
--