Domů Prodané zboží prodejce evacernoskova Cínovaný přívěsek, loď s paua-mušlí ČERNÁ PERLA

Extravagantní přívěsek s krásným plátkem přírodní paua mušle, která připomíná mořskou hladinu ve stovkách modrozelených odlesků. Tento jediný konkrétní kousek měl tvar lodi. Takže jsem ho vybavila plachtami a posílám do širého světa, k romantické duši, co miluje dálky, oceán a mořské dálavy, ale ... z lodičky se pomalu stala neobvyklá pirátská plachetnice, takže něco navíc pro dobrodruhy a fantasty...

Lehoučký přívěsek s barevnou perletí paua (abalone) je zavěšen na bižuterním řetízku v provedení gun metal (není černý) – hodí se k cínu. Plátek paua mušle je trošku prohnutý, je v přírodním provedení, není lakovaný, ani zalitý pryskyřicí. Povrch mušle je přístupný z obou stran, cín tvoří jen rámeček. Délka (obvod) závěsu, řetízku, je zatím 55 cm včetně zapínání (koncové kroužky a karabinka jsou z chirurgické oceli). Celá loď má výšku 6 cm, šířku 4,5 cm ( měřeny vnější nejširší body přívěsku).

Pozn.: délku (obvod) řetízku vám na přání zdarma jakkoliv upravím. Pište předem nebo do objednávky, v poznámce ke zboží.

Zhotoveno ručně, podle vlastního návrhu, technikou měkkého pájení (tiffany) z pocínovaných měděných drátků za použití bezolovnatého cínu se stříbrem. Patinováno, důkladně ošetřeno antioxidantem, vyleštěno. Všechny části šperku jsou zcela hladké a pevné.

Kupujete registrovaný originální autorský výrobek na fotografiích, v dárkové krabičce, s návodem na užívání, ošetřování a čištění.

.......................................

Perleť z paua mušle

Paua je mořský plž (latinsky Haliotis Iris, česky ušeň...), jeho lastury mají oválný tvar a mohou dosahovat délky až 18 cm. Perleť se vyznačuje jedinečnou a oslňující barevností, s mnoha barevnými přechody od všech modrých, fialových a zelných odstínů. Nachází se pouze na mělkém pobřeží Nového Zélandu. Dnes jsou mlži prudukující perleť paua (abalone) kvůli znečištění moří téměř vyhynulí. Od poloviny 20. století se proto začali pěstovat uměle v Japonsku a Číně, od poloviny 90. let se rozšířilo jejich pěstování i v Austrálii, Kanadě a Irsku. Volný sběr je možný jen na speciální povolení a bez potápěčské výzbroje.

Perleť sice není minerál, ale vykazuje jemné léčivé a podporující účinky: vyzařuje ženskou energii, zářivost a krásu. Stimuluje intuici a představivost a fantazii, léčí emoce, přináší smích, radost. Otevírá a harmonizuje jemným způsobem všechny čakry. Na fyzické úrovni podporuje svalovou sílu, kvalitu zubů a kostí. Podporuje vstřebávání železa, vápníku a hořčíku.

Barvy:
Styl:
extravagantní
Určení:
ženy
Minerály a ostatní:
perleť
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 21.2.2019
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: evacernoskova
Katalogové č.: 10297242
Vloženo: 6.2.2019
Menu
--