Domů Prodané zboží prodejce INTRO Didaktická kniha SKŘÍTKŮV ROK

Autorské didaktické leporelo hravou formou rozvíjí jemnou dětskou motoriku a povzbuzuje fantazii, téma je zaměřeno na jednotlivá roční období, kterým vás provede skřítek. S dítětem můžete navíc poznávat základní barvy a procvičovat drobné početní úkoly.

Tato knížka již má svou majitelku, na přání ušiji obdobnou.

Na paloučku u lesa je malý pařez (kapsa), ve kterém bydlí miniaturní lesní skřítek. Každé ráno vykoukne ven a většinou se musí prodrat na svět přes pavučinu, kterou za noc stihl kolem jeho domečku udělat pavouček (guma kolem knížky). Na JAŘE se nejraději honí po louce s kamarádem zajícem, který se mu schovává za kopečky (dvě kapsy v trávě). Taky rád pozoruje, jestli už rozkvétají jabloně. Kvítka jsou na patentky, udělej skřítkovi radost a nech jabloň rozkvést. Skřítek má dobré srdce a pomáhá ptáčkům stavět hnízda, můžeš se k nim přidat: propleť provázek na stromě tak, aby z něj bylo hnízdo. Když nastane LÉTO, těší se, jak si nacpe břicho borůvkami a hříbky rostoucími na kraji lesa, pak si smočí nohy v rybníce a pozoruje žábu a rybku, jak se schovávají pod hladinou (4 kapsy). Najednou začne něco praskat a velký strom se začne kácet...Pozor! Rybka se schová na dno rybníka a žabka vyskočí na břeh a zaplete se mezi trávu. Ten rachot vzbudil i sovu, která spala na větvi vedlejšího stromu... Aspoň bude mít skřítek dostatek dříví na topení, neboť se ochlazuje a blíží se PODZIM. V tento čas si zvířátka dělají zásoby na zimu. Veverka si do spížky (kapsa) schovává oříšky (korálky na provázku), ježeček tam snáší jablíčka, které skřítek pomáhá setřást z jabloně (pověšené na háčku). Jakmile začnou opadávat i listy (na suchý zip), je paní ZIMA už na obzoru...Z prvního sněhu má skřítek velkou radost! Stejně jako děti, staví i on sněhuláka (zapínané na knoflíky), bude rád, když mu pomůžeš. Někdy pozoruje stopy zvířátek ve sněhu a hádá, která komu patří. A s nadšením sedá na lopatu (zachycen pomocí gumy) a sjíždí nejeden kopec. Díky vyježděné dráze (zdrhovadlo) se můžeš podívat, co je skryto pod sněhem: myšky se schoulily k sobě a podřimují. Na skřítka taky padla únava a těší se do své postýlky. A co ty? Není čas zalézt pod peřinu a nechat si něco pěkného zdát?

Knížka je šitá převážně z bavlněných pláten a keprů (občas v kombinaci s elastanem), jednotlivé listy knihy jsou vystuženy ronofixem, takže stránky drží tvar. Skřítek a pavouček jsou vycpáni dutým vláknem, ostatní zvířátka jsou vyplněna termolínem. Detaily jsou malovány textilními barvami, doplněno o bavlněné a polyesterové šňůrky, gumu, dřevěné korálky, knoflíky, háčky, patentky, rolničku, suchý zip. Lístky a sněhulák jsou z pevné čalounické textilie.

Rozměry: zavřená knížka cca 22 x 22 x 3 cm

Údržba: doporučuji šetrné ruční praní, žehlit jako bavlnu (nežehlit přes suchý zip a síťku – vlnku, kvítka jabloně)

Upozornění: Výrobek obsahuje drobné části (knoflíky, patentky, korálky atd.), proto doporučuji pro ,,všeochutnávající" děti dohled rodičů.

Nevhodné pro děti do 3 let.

© Jana Marvánová

Barvy:
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 17.11.2017
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: INTRO
Katalogové č.: 8499722
Vloženo: 2.5.2017
Menu
--