Domů Prodané zboží prodejce atelier terej Ložní povlečení Lněnítko se sv. modrou

Co v takovém hrozném vedru? Jemné, luxusní ložní povlečení, které Vám bude hodně dlouho sloužit. V létě chladit, v zimě hřát. V létě nemusíte povlékat. Je ušité tak, že vypadá dobře i bez vycpávky.

Ihned k odběru. 

Kromě barvy modré je ve vzoru použita i režná a bílá. Proužky jsou cca půl cm široké a střídají se sice pravidelně, ale atlasová, képrová a plátnová vazba pravidelnost opticky zjemnňuje. Len ze sebe vydává krásu ve všech směrech, leskem se blíží hedvábí.
 
Velikost polštáře je 90x70cm, cíchy 140x200 cm, zapínání na šitá poutka a nitěné knoflíky. 

Látka je utkaná z velmi jemného lněného vlákna, které vyrostlo ve francouzské Normandii, kde má jeho pěstování dlouhou tradici. Nealergické působení, antibakteriálnost, odolnost vůči prachu, plísním i pylům, ochrana před UV zářením, dobré propouštění vzduchu, schopost pohlcovat vlhkost a fakt, že se nemusí tak často prát, jsou vlastnosti, které ho předurčují pro ložní prádlo.

Tkanina je předsrážená, přesto se při vyšších teplotách, než je 40°C, sráží. Záleží i na způsobu praní. Perte samostatně, ve velkém množství vody. Namočte předem alespoň na půl hodiny do vody. Len má vodu rád.

Přírodní rostlinné lněné vlákno je předeno velmi šetrně za mokra, ale při procesu prvního praní, kdy se "otvírá", se mohou uvolnit ještě jemné částečky- minichloupky. Výrobek se tím nijak nemění, nezeslabí či neztenčí. Minichloupky mají tendenci se soustředit v rozích povlečení, ale i mimo, např. na těsnění vaší pračky nebo filtru. Pro vás, kdo nemáte se lnem zkušenosti, to může být překvapení, přestože je tento jev známý a běžný i u bavlny.

Po vyprání látku vytřepte a rovně pověste, aby nebyly žádné lomy. Po usušení budete mít tkaninu s lněným drobným 3D efektem, který je možné ponechat a nebo jej po nakropení vyžehlit.

Zajímavosti a více o údržbě https://www.fler.cz/atelier-terej#len

Modrý polštář není součástí soupravy.

Eva Jandíková

Barvy:
Velikost:
70x90 cm
,
140x200 cm
Materiál - textil:
len
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 15.8.2022
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: atelier terej
Katalogové č.: 13338368
Vloženo: 13.5.2022
Menu
--