Domů Prodané zboží prodejce Epona Náhrdelník Atlantida s larimarem

Nebesky modrý náhrdelník se vzácným larimarem. Kabošon larimaru je obšitý japonskými TOHO korálky a je dozdobený Matubo rivolkou, šitými kytičkami a broušenými sluníčky, podšitý je smetanovou alcantarou (látkou podobnou semiši). Přívěsek je zavěšený na spirálce, zapínání je taktéž ušité z korálků.

Délka náhrdelníku je 44 cm, přívěsek má na výšku 6 cm, na šířku 6,5 cm.

Náhrdelník bude dodán v dárkové krabičce.

Larimar se také nazývá "kámen delfínů" nebo "kámen Atlantidy", a to proto, že podle slavného proroka Edgara Cayce je Dominikánská republika pozůstatek ztracené Atlantidy. Larimar patří mezi nejvzácnější polodrahokamy na světě, protože existuje pouze jeho jediné naleziště, a to v již zmíněné Dominikánské republice - těží se jen ve velmi malé hornaté oblasti ostrova Hispaniola.

Larimar je blankytně modrá odrůda cobaltem obohaceného pektolitu. Prvně byl larimar popsán až v roce 1974 a lokálním znalcem rukodělného umění Miguelem Mendezem byl pojmenován na počest jeho dcery Larissy Lari + mar (ze spaňelského označení moře) jako LARIMAR. Od 80-tých let minulého století je Larimar oblíbeným šperkovním kamenem. 

Barvy:
Styl:
elegantní
,
romantický
,
městský
,
pro volný čas
,
extravagantní
,
starobylý
Určení:
ženy
Minerály a ostatní:
skleněné korálky
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 22.4.2021
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Epona
Katalogové č.: 11504488
Vloženo: 20.5.2020
Menu
--