Domů Prodané zboží prodejce Epona Náhrdelník Lapis lazuli

Jednoduchý, ale efektní náhrdelník s lapisem lazuli z Afgánistánu. Lapis má nádherně sytě modrou barvu se zlatými šupinkami pyritu. Oblázek je obšitý tak, aby se dal náhrdelník nosit oboustranně a je zavěšený na šité dutince.

Použitý materiál: Japonské TOHO korálky ve zlaté barvě a malé v tmavě modré, dropsy,  zářivě modrý jablonecký rokajl a české ohňovky.

Délka spirály je 42 cm, zapínání je ušité z korálků, celý přívěsek má na výšku 5,5 cm.

Náhrdelník bude dodán v dárkové krabičce.

Lapis lazuli je kamenem s velmi bohatou historií, neboť byl velmi oblíbený již za starověkého Egypta a hojně se s ním obchodovalo v dávné Mezopotámii v městě Ur. Již v té době se v oblasti Středozemního moře z tohoto drahého kamene tvořily šperky a sošky bohů. Velmi vzácné nálezy šperků a dekorativních předmětů objevili vědci v pyramidách v Egyptě. Jako příklad nejvýznamnějšího nálezu se uvádí posmrtná zlatá maska faraona Tutanchamona, která je bohatě vykládaná smaragdy, karneoly a nejvíce Lapisy lazuli. Hlavní složkou Lapisu lazuli je minerální lazurit, který je příčinou fascinující barvy tohoto drahého kamene. Ve středověku se Lapis lazuli drtil na prášek, který se smíchal s olejem a směsí vosku a byl používán jako velmi drahé barvivo ultramarín. Práškové stíny z rozdrceného Lapisu lazuli používala i egyptská královna Kleopatra k orámování očí, které jsou pro ni tolik typické.

Barvy:
Styl:
elegantní
,
romantický
,
městský
,
pro volný čas
,
extravagantní
,
přírodní
,
starobylý
Určení:
ženy
Minerály a ostatní:
skleněné korálky
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 22.8.2020
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Epona
Katalogové č.: 6357854
Vloženo: 29.5.2015
Menu
--