Domů Prodané zboží prodejce evacernoskova Náhrdelník ? perleťová želva v cínu ?Mořský svět?

Váš talisman a šperk v jednom. Moudrá a rozvážná želva, jako krásný symbol moudrosti a dlouhověkosti...

Perleťový oválek s vyřezávaným motivem mořské želvy (glyptika) ve třpytivých perleťových odstínech, zarámovaný oválnou obrubou z cínovaných drátků pomocí techniky tiffany. Jako kapka mořské vody je v dolním oblouku zavěšena malá říční perlička.

Přívěsek má rozměr 4,5 x 3,6 cm (měřeno bez očka a bez perličky). Zavěšeno na krásné indické kulaté kůži o průměru 1,5 mm, v provedení zlatohnědé metalízy, délka včetně zapínání je 46 cm. Zakončení kůže a zapínání na karabinku je z chirurgické oceli, protože nemění vzhled a je dobře snášeno pokožkou.

Zhotoveno ručně z pocínovaných drátků, technikou měkkého pájení, za použití bezolovnatého cínu se stříbrem. Přívěsek je patinovaný, leštěný a ošetřený antioxidantem. Všechny plochy a detaily jsou hladké.

K dispozici je tento jediný kousek. Kupujete originální autorský výrobek na fotografiích, v dárkové krabičce.

Za uvedenou cenu upravím délku kulaté kůže, vždy počítám včetně zapínání. Při objednání stačí zadat  poznámku u zboží.

Možná víte - nevíte...

Želva jako symbol

V mnoha kulturách symbolizuje želva ženský princip, mateřství, ženskou sexualitu, dlouhověkost, moudrost a rozvážnost. Oddíly na krunýřích některých želv dávají dohromady číslo 13 - jako v měsíčním kalendáři, ve kterém má rok střídavě bud 13 úplňků nebo 13 novoluní. Život želvy je pomalý a plynulý, jako by měla všechen čas světa jen pro sebe. Želva nás učí jinak vnímat čas a zbytečně nespěchat.

Je zajímavé, že také I-ťing - Kniha proměn, prastará a moudrá kosmologická kniha o předpovídání rozvoje událostí a plánování budoucnosti, která pochází již ze starověké Číny, vděčí za svůj rozvoj želvě. Podle mýtů legendární císař Fu-Si uviděl prvních osm trigramů na zádech želvy. Soubor hexagramů s výklady I-ťing, jak mnozí historici věří, se vyvinul z prehistorického systému takzvaného Želvího orákula. Kniha proměn se používá dodnes.

V mnoha asijských zemích se považuje za smůlu zabít želvu. I v buddhismu se želva vyskytuje jako zvíře milované. Krmení želvy přináší podle buddhistické tradice štěstí. Želva je též podle buddhistů spirituální zvíře. Želvy velmi dobře slyší a ve vodě vnímají vlnění přes kůži a krunýř. Umí též rozpoznat některé barvy a mají čich. Nesou svůj dům na zádech, ale svůj krunýř nemohou opustit, neboť je napojen na jejich páteř a hrudník.  Ačkoliv tomu většinou málokdo věří - želvy se umí dokonce otočit zpět z pozice na zádech, pokud se v ní ocitnou. Lidem, kteří se poznají v želvě, napomůže, svým vlastním úsudkem a vlastními silami, dostat se znovu do správné pozice, když se kolem jejich svět bortí. 

Jestliže se ve vašem životě objevila želva, nastal čas, abyste se vrátili a spojili se svou původní energií. Pokud plánujete nějaký projekt nebo aktivitu, stáhněte se nejdříve do svého krunýře a až budete mít jasno a váš nápad uzraje, vystrčte hlavu a jděte do toho. Pak můžete počítat s úspěchem a bohatstvím. Dejte si načas a dejte věcem volný průběh, nechť čas pracuje pro vás. Příliš mnoho, či příliš rychle, může narušit vaši rovnováhu. Želva nám říká, že všechno, co potřebujeme, je tady pro nás, když s tím umíme správně zacházet. Cesta vzhůru k nebesům vede přes Zemi. A stejně jako se želva nemůže oddělit od svého krunýře, nemůžeme se ani my zbavit následků, které svým jednáním způsobíme....

..................................

Celá nabídka mých autorských cínovaných šperků je zde (klik): Tiffany

..................................

.

Barvy:
Styl:
elegantní
,
romantický
Určení:
ženy
Materiál:
chirurgická ocel
,
cín
,
kůže
Minerály a ostatní:
perleť
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 25.10.2016
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: evacernoskova
Katalogové č.: 6584831
Vloženo: 26.8.2015
Menu
--