Brož - Tučňák císařský Kolegové, Tučňák císařský (Aptenodytes forsteri) je nejvyšší a nejtěžší z tučňáků. Je endemitem Antarktidy. Samec má stejné rozměry i zbarvení peří jako samice, dosahuje výšky kolem 120 centimetrů a váhy mezi 22–45 kilogramy. Jako všichni ostatní tučňáci je nelétavý a jeho křídla jsou tuhá a zploštěná v ploutve. Loví většinou ryby, ale i korýše a hlavonožce. Při lovu může pod vodou zůstat až 18 minut a ponořit se do hloubky přes 500 metrů. Tučňák císařský je známý svými cestami, které dospělí jedinci každý rok uskutečňují kvůli páření a krmení mláďat. Velké skupiny ptáků, ve kterých mohou být až tisíce jedinců, cestují 100–160 km. Je to jediný druh tučňáka, který se rozmnožuje během antarktické zimy. Samice snese jediné vejce, které inkubuje samec a samice mezitím v moři loví potravu. Po vylíhnutí mláděte se o něj rodiče starají v kolonii. Výhodou je, že tyto pingviny můžete nosit s sebou na vašem kabátku, svetříku, kabelce, batohu nebo čepici :-). Brož je vyrobena z moosegummi, je trojvrstvá, vzadu opatřena brožovým můstkem připevněným tavnou pistolí. Jednotlivé vrstvy a části brože jsou lepeny lepidlem speciálním lepidlem na moosegummi. Korálky jsou pevně přišity. Dospělý: Šířka: 4 cm Výška: 8 cm Ležící: Délka: 9 cm Výška: 3,5 cm Mládě: Šířka: 4 cm Výška: 5,5 cm Cena za 1 ks.
|
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 20.10.2017
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
Informace o zboží
|