Domů Prodané zboží prodejce kozakovaalena Přírodní výrobek - "Zdravý vlas" s březovým listem

Přírodní výrobek - "Zdravý vlas" s výluhem z březových listů a kopřiv, rostlinnými oleji , cca. 100-120g

Složení: výluh z březových listů a kopřiv, bio bambucké máslo, hroznový olej z jader, ricínový olej, olivový olej, kokosový olej, palmový olej, destilovaná voda, hydroxid sodný, výživná složka: olej z hroznových jader, domácí med a 100% přírodní es. olej geranium, bergamot, růžové dřevo, palmarosa, 100% extrakt z grepového jádra, popř. březový list.

Dekorační vonný předmět - kosmetické výrobky, které nemají atestaci a jejichž výrobna nesplňuje zákonem předepsané parametry, bohužel není možné prodávat jalo kosmetický výrobek a nabádat k jejich použití. Proto je tento výrobek nabízen poze jako "dekorační vonný předmět"s použitím na vlatní zodpovědnost.

Jak to bylo dříve?

Březový list a kopřiva se používaly k ošetření poškozených vlasů a pokožky. A použité složení olejů léčilo pokožku hlavy a hydratovalo ji. Vzájemná kombinace tedy byla vhodná jak pro rychle se mastící vlasy tak pro vlasy suché a lámavé. 

Další vlastnosti složek, které měly DŘÍVE, v dobách kdy se psaly herbáře:

Med regeneruje, vyživuje, stimuluje růst vlasů, na lupy, suché i mastící se vlasy

Olivový olej hydratuje, vypíná pleť, vyživuje, podporuje elasticitu a odolnost pokožky, hojí

Kokosový olej - pro suchou a citlivou pokožku, přírodní antibiotikum

Palmový olej -  koenzym Q10

Ricinový olej - promašťující a hydratační vlastnosti, vyhlazení vrásek, hojí

Mandlový olej - Zklidňuje suchou pokožku a dodává jí pocit hebkosti, vyživuje

Olej z hroznových jader - cévní ochrana, elasticity pokožky a zvýšení pevnosti kapilár tepen a žil, antioxidant, zvyšuje vitalitu pokožky, výborná vstřebatelnost

Bambucké máslo- podporuje tvorbu kolagenu a elastinu pro pevnost a pružnost pokožky

Bohužel ale, to bylo všechno dříve ... ač pro naše předky bylinky znamenaly hojivé či přímo léčivé dary přírody, nyní díky EU již toto nikdo nesmíme říci a možná tomu ani věřit, protože dle EU bylinky neléčí a nehojí, to může pouze farmaceutický průmysl ...    

Co znamená pojem "tuhý bylinný šampón"?

Tuhé bylinné šampony jsou přírodní mýdla s upraveným obsahem a poměrem olejů i bylin tak, aby nejen důkladně a šetrně vlasy umyly, ale také pečovaly o vlasy i pokožku hlavy.

Přírodní šampony stejně tak jako přírodní mýdla neobsahují žádné chemické látky - např. jako jsou do klasických tekutých šamponů tak často přidávané tenzidové přípravky jakožto pěnící a mycí látky. (Tyto tenzidy mají tak "skvělé" mycí vlastnosti, že s nečistotami odstaňují i hydrolipidovou ochrannou vrstvu jak z vlasů tak z pokožky.) Proto byly přírodní tuhé šampony oblíbené především u rychle se mastících vlasů.

Aby šampóny dokonale očistily vlasy, otvírají jejich póry. Proto bylo velmi důležité myslet na to, že umytím péče o vlasy nekončí. Je zapotřebí póry opět uzavřít. Pro přírodní péči o vlasy se používaly kyselé oplachy, ideálně s extrakty či odvary z vhodných bylin. Tímto se uzavřou póry vlasů (vlasy jsou pak hebké a dobře se rozčesávají jako po užítí kondicionéru),  smyjí se zbytky mýdla a dle použitých bylin se poskytne vlasům ještě dodatečná péče a vůně. 

Přírodní tuhý šampon bylo třeba vybírat s ohledem na typ vlasů a pokožky. 

Barvy:
prodejní cena
88 Kč
Prodáno 10.1.2016
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: kozakovaalena
Katalogové č.: 5450635
Vloženo: 30.8.2014
Menu
--