Domů Prodané zboží prodejce leny-ka Šelmy - Tričko z Beskyd - dámské ZL S

Tričko pro dámy a slečny.

Dostupné:

1x S

Krátký ranglánový rukáv, barva banánově žlutá (váš monitor může barvu mírně zkreslovat), vysoce kvalitní 210 g/m2, výstřih O, 100% bavlna, potisk hnědý.

Potisk vytvořen flex fólií. Možné prát na max. 40 st., naruby, nesmí se žehlit přes motiv.

**********************

Tričko pro návštěvníka nebo fandu turistického regionu Beskyd. Motivem jsou šelmy, které v regionu "můžete potkat", ale bát se nemusíte! Šelmy jsou plaché a lidem se pečlivě skrývají.

Současná fauna Beskyd je výsledkem dlouhodobého vývoje a četných migrací. Značné změny ve složení zvířeny a její celkové ochuzení způsobil svou činností člověk. Přesto je živočišstvo této oblasti stále velmi bohaté a svou rozmanitostí láká vědce i turisty. Původní populace šelem byla zcela vyhubena. Poslední medvěd byl zastřelen v r. 1893 na Čeladné, poslední vlk v r. 1914 u Bukovce a zhruba ve stejné době byli vybiti i původní beskydští rysové. Díky dlouholeté ochraně velkých šelem na Slovensku a též výhodné geografické poloze oblasti vůči slovenským pohořím se v beskydských lesích opět objevuje v malém počtu rys (na 1520 kusů) a nyní se v Beskydech, jakožto v jediné oblasti ČR s pravidelným výskytem, trvale vyskytuje 25 jedinců medvědů, kteří zde i přezimují. Jen náhodně bývá prokázána přítomnost skrytě žijící kočky divoké. Zaznamenán je i výskyt několika vlčích smeček. V současnosti (2005) na základě údajů z monitoringu vlčích hlídek a Správy CHKO Beskydy odhaduje Hnutá Duha, že se na území CHKO Beskydy a navazujícím území na Slovensku (CHKO Kysuce, Javorníky) pohybují 23 smečky vlků (510 jedinců). Z běžných šelem je dosti hojná liška obecná, rovnoměrně, i když poměrně vzácněji je rozšířen jezevec lesní a celkem běžné jsou kuna lesní, kuna skalní, tchoř tmavý a lasice. Pokud Vás zajímá více, čtěte o šelmách na stránkách Hnutí Duha. O mapování šelem v roce 2010 se dočtete v tomto blogu.

V květnu 2009 byla medializovaná velmi smutná a otřesná událost - upytlačený medvěd hnědý - tedy jeho ostatky byly nalezené pohozené v podhůří hor. Medvěd byl zabit jen pro trofejové části těla. Ilegální lov je největší hrozbou pro všechny tři druhy velkých šelem u nás vlka, rysa a medvěda. A to i přes přísnou ochranu. Již dříve byli v Beskydech nalezeni zastřelení také rysové a objevily se důkazy o upytlačených vlcích. Podle odborných odhadů bylo za posledních dvacet let u nás upytlačeno nejméně 500 rysů. V anonymní anketě, kterou provedli pracovníci akademie věd mezi myslivci v oblastech výskytu velkých šelem, se 10% dotázaných přiznalo, že nezákonně zastřelili rysa, několik z nich dokonce více než jednoho.

********************************************

K tričku nebo zvlášť si můžete koupit také placku.

Grafické návrhy jsou z mé vlastní hlavy, proto prosím nenechavé: RESPEKTUJTE AUTORSTVÍ A MOU PRÁCI!

Barvy:
Velikost:
S
Styl:
pro volný čas
,
přírodní
Určení:
ženy
Materiál - textil:
bavlna
Rukávy:
Krátké rukávy
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 26.11.2014
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: leny-ka
Katalogové č.: 5758584
Vloženo: 22.11.2014
Menu
--