Domů Prodané zboží prodejce Evintage Třpytivý modrý přívěsek s avanturínem MAGICKÁ NOC

Základem šperku je placička nepravidelného tvaru, temně modrého syntetického avanturínu, který má také obchodní označení "Noc Cairu", protože svým třpytivým vzhledem a temně modrou barvou připomíná noční oblohu plnou hvězd. Zkrátka kámen pro romantiky… Jde o speciálně upravené sklo s šupinkami mědi uvnitř skelné hmoty, zpracované podle velmi staré receptury sklářů z italského Murana. Když se do něho zadíváte, máte vesmír se zářivou noční oblohou na dlani.

Celý přívěsek má vnější průměr 4,5 cm. Avanturín je zdobený cínovanou obrubou, kuličkami cínu, drobnými korálky z nerez oceli a kuličkami pokoveného hematitu s duhovými odlesky. V něktrých polohách se kámen jevý jako tmavomodrý, v jiných pozicích se třpytí...

Vzhledem k tvaru je přívěsek zavěšený na jemné černé kožené šňůrce kulatého průřezu (2,5 mm). Kovové zakončovací komponenty a zapínání na karabinku je z chirurgické oceli, nedráždí pokožku, nemění vzhled. Délka (obvod) závěsu včetně zapínání je 48 cm. Závěs je zhotovený ručně, mohu jeho délku zdarma na přání upravit.

Přívěsek je zhotovený ručně, podle vlastního návrhu, z pocínovaných měděných drátků, za použití atestovaného bezolovnatého cínu se stříbrem technikou cínování. Vložený kámen je pevně usazen a nevypadne. Povrch je patinovaný, leštěný a důkladně ošetřený antioxidačním přípravkem. Všechny části přívěsku, z obou stran, jsou zcela hladké.

Kupujete originální autorský výrobek na fotografiích, v papírové dárkové krabičce, s doporučením na užívání, ošetřování a čištění.

Poznámka pod čárou ....................................................................

Syntetický avanturín - podle mého názoru - nemá žádné zvláštní ezoterické účinky, přestože se na internetu dočtete ledacos. Avšak díky obsahu měděných šupinek se mi jeví jako jemný a příjemný rozptylovač negativních energií, má některé vlastnosti podobné orgonitu, takže přináší pohodu, klid a radost, podněcuje fantazii a tvořivost. Otestovala jsem tento šperk pomocí reiki a kyvadla...

Syntetický modrý avanturín je kvalitní sklo, které obsahuje lesklé šupinky kovů. Třpyt je tvořen velkým množstvím droboučkých měděných zrníček. Třpytivý vzhled není jen na povrchu kamene, ale je v celé struktuře. Syntetický avanturín můžete mít v barvě zlatavé, tmavě modré a nově i tmavě zelené. Jsou to ušlechtilá skla, vhodná na šperky.

Článek o povolených umělých kamenech a úpravách je zde

https://www.bvv.cz/mineraly-brno/aktuality/synteticke-umele-a-barvene-kameny/

Styl:
elegantní
,
romantický
,
městský
,
extravagantní
,
starobylý
Určení:
ženy
Materiál:
chirurgická ocel
,
cín
,
sklo
,
keramika
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 28.1.2021
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Evintage
Katalogové č.: 12144467
Vloženo: 18.1.2021
Menu
--