Domů Prodané zboží prodejce Růžový květ Vánek ve skříni / Neroli & Kadidlovník & Tymián

Vánek ve skříni ..... neroli, kadidlovník, tymián.

3 ks závěsná srdce k provonění šuplíků, skříní, komod, šatníků i menších místností. Srdce jsou vyrobena ze sójového vosku a esenciálních olejů, některá obsahují bylinky. Barveno pomocí oreláníku barvířského a chlorelly. Srdce má průměr 7 cm a lze ho zavěsit samostatně, po dvou či po třech, podle velikosti prostoru a požadované vůně.  Každé srdce váží +-40 g a obsahuje 2 až 3 ml esenciálních olejů (podle druhu). Sójový vosk je dobrý a dlouhodobý nosič vůně.  Esenciální oleje nejen krásně voní, ale také odpuzují nezvané hmyzí návštěvníky v našich skříních. Pokud se vůně časem vyvoní, můžete voskové srdce rozlámat na kousky a rozpustit ho v aromalampě a provonět si tak celý byt.

Obal je kompostovatelný (krabička, dřevitá vlna) a recyklovatelný (papírová výplň, etiketa).

Intenzita vůně: neroli - výrazná, kadidlovník - střední, tymián - výrazná

100% přírodní / 100% vegan

Neroli (Citrus aurantium amara)

Květy pomerančovníku jsou bílé, voňavé a až 3 cm velké. Květy se vylepšuje řada čajových směsí pro svoji příjemnou chuť a vůni. Esenciální olej se destiluje či extrahuje z květů pomerančovníku hořkého. Neroli je olej vhodný ke koncentraci a soustředění (např. při studiu), vhodný při depresích.

Kadidlovník pilovitý (Boswellia serrata)

Kadidlo jsou vysušené tuhé krystalky mízy stromu kadidlovník pilovitý, které byly odedávna spalovány při nejrůznějších rituálech a náboženských obřadech. Vykuřování prostoru sloužilo k očistným účelům. Kadidlo taktéž podporuje meditaci a koncentraci věřících, vnitřní pokoru a rituální očistu duše. 

Esenciální olej se extrahuje z mízy stromu pomocí parovodní destilace. Vůně je kouřová, pryskyřičná, nasládlá a hořce kořenitá. Zlepšuje náladu, povznáší. Vzdáleně připomíná vůni mandarinky.

Tymián (Thymus vulgaris)

Tymián je vytrvalá bylina svým vzhledem i vůní připomínající naši mateřídoušku. Obě bylinky jsou z čeledi hluchavkovitých, nejedná se však o totožné rostliny, jenom příbuzné. Tymián je nízký keřík, který dorůstá maximální výšky 30 cm. Tymián roste rád na slunných a sušších stanovištích. Tymián u nás nepřezimuje jako klasická mateřídouška, ale pěstovat ji můžeme jako hrnkovou rostlinu. Ve Středomoří, např. v Řecku se můžeme setkat s divoce rostoucím tymiánem, který pokrývá vyprahlé kamenité svahy ostrovů a od místních si zde můžeme koupit voňavý tymiánový med.

Tymián se používá jako koření, a to i v české kuchyni, dále v léčitelství, kosmetice a aromaterapii. Esenciální olej vykazuje silné antiseptické, desinfekční  a antibiotické působení. Jeho vůně je podobná mateřídoušce, jenom je více intenzivní.

 

Barvy:
prodejní cena
209 Kč
Prodáno 18.11.2023
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Růžový květ
Katalogové č.: 13147142
Vloženo: 12.2.2022
Menu
--