Kdo nezkusí, neuvěří..., proto radím vyzkoušejte tento opravdu "vychytaný" kameninový, ručně točený pekáček na pečení kuřete nebo kachny.
Příprava je naprosto jednoduchá. Celé kuře opláchneme, osolíme, opepříme (i uvnitř) a zadní částí napíchneme na trn a šup s ním do trouby. Pečeme v na cca 200C asi 1 hodinu (dle velikosti kuřete). Kuře můžeme polévat vypečenou šťávou, která se shromažďuje dole v misce pod trnem, ale není to nutné. Výsledkem je dozlatova upečené šťavnaté masíčno neporušená křupavá kůžička a vynikající šťáva.
Díky trnu uvnitř je pečení rychlejší a kuře se nestačí vysušit :):):))
průměr: cca 32 cm
výška: cca 16 cm.
Vyrobeno z ohnivzdorné kameniny a páleno na 1250 C.
Pekáč je hodný do myčky (díky dokonalé glazuře se výborně myje) i do šech druhů trub včetně mikrovlné.
Cena je za jeden kus.