Domů Zboží Od almabe

Almandin (český granát) - RARITA !!!

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 9744160
Zobrazení: 159x
Vloženo: 27.7.2018
Počet srdcí: 10x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Střed cínovaného květu je velký  almandin červené až hnědavé barvy v krásné  a výjimečné hornině, která se zlatavě leskne.  Naleziště tohoto surového (přírodního) kamene s almandinem  je v Čechách - Sobotín. 

Výskyt tohoto druhu českého granátu ve zlatavě se lesknoucí metamorfované hornině (hornině pozměněné tlakem a teplem) je zcela neobvyklý a velmi působivý. 

Celkově šperk měří  6,5 cm na výšku  a 6 cm na šířku. 

Šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.

Zavěšen je na kvalitní černé kulaté kůži, délky 43 cm + prodlužující řetízek, zapínání je na karabinku.

Granát - Almandin  Názvem granát se označuje celá skupina příbuzných odrůd minerálů, které mají stejnou krystalickou soustavu, ale liší se svým chemickým  složením a barvou.  Celkem je popsáno více než 20 odrůd granátu, pro klenotnické účely se však používá zejména pět odrůd: pyrop (český granát), almandin, spessartin, grosulár a andradit.

Granát je kamenem se silnou schopností dodávat energii. Přispívá k nabrání nových sil a k jejich obnově.  Přináší podle potřeby klid nebo touhu. Tvrdí se, že granát dokáže varovat před blížícím se nebezpečím, a již odpradávna se užívá jako amulet. Granát povzbuzuje lásku a oddanost. Udržuje v rovnováze sexuální touhu a dokáže napravit citovou disharmonii.  Jedná se o kámen podporující pevné vztahy a zájem o druhého. Je užitečným krystalem ve chvílích krizí. Prospívá zejména v situacích, z nichž zdánlivě není východiska. Právě tak poslouží ve chvílích, kdy se život roztříští na kusy nebo se promění v nekonečnou řadu traumat. Dodává sílu, podněcuje aktivitu a posiluje pud sebezáchovy - především tím, že dodává odvahu a vnáší naději do zdánlivě beznadějných situací. Pod vlivem granátu se krize mění v jednoznačné výzvy. Současně granát v takových chvílích přivolá někoho na pomoc.

Vyskytuje se v několika podobách, které se liší podle toho, jakými minerály jsou tvořeny. Každá forma má trochu odlišné dodatečné vlastnosti, které rozšiřují společnou druhovou povahu.

Almandin je kámen se silnými regenerativními účinky, dodávající životní sílu. Pomáhá, pokud potřebujete získat čas pro sebe, přináší hlubokou lásku a pomáhá rovněž vyrovnat se s pravdou a dosáhnout co nejtěsnějšího vztahu s vyšším já. Otevírá vyšší mysl, probouzí v člověku štědrost a schopnost soucitu.

 

Menu
--