Domů Zboží Od Zualu design

Bludovit Little Garnet Ring... z bludovitu

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Zásilkovna150 Kč
Česká pošta - balík doporučený200 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Zualu design

Katalogové č.: 12475598
Zobrazení: 179x
Vloženo: 6.5.2021
Počet srdcí: 15x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: ♡ Pozor!!! Doprava jen za 35 Kč! Přes Balíkovnu až k vám domů jen za 35 kaček - pouze do konce dubna. Tak naváhejte s výběrem ;) ♡

Jedinečná kolekce vytvořená tvarováním jedinečného kamene - bludovitu...

Prsten je vyroben ze surového kusu kamene - bludovitu. Tvar je ručně vyřezán a vybroušen pomocí speciálních nástrojů technikou zvanou glyptika. Kámen je zbroušen do několika faset, ty tvoří malý polygon připomínající tvar krystalu, kterým je tvarosloví prstenu inspirováno. Modelování probíhalo s respektem k barevným valérám kamene bludovitu, a to tak, aby celkový tvar polygonu jemně doplňoval přírodní tvar krystalu ústředního granátu (hessonitu), který je obklopen bílým wollastonitem s drobnými vrůsty jemně zeleného vesuviánu (epidotu).
Unikátní odstíny bludovitu jsou podtržené povrchovou úpravou, která dodává kameni jemný lesk.

Objímka prstenu je z chirurgické oceli. Prsten je vhodný pro všechny velikosti - je roztahovací.

A co je bludovit? Bludovit je světově unikátní typ metamorfované horniny, přesněji skarnu. Bludovit se vyskytuje pouze na jediném místě, a to v Bludově u Šumperka (odtud také jeho název).  V relativně malém lomu se nachází hned 5 variet této horniny tvořené převážně wolastonitem, granátem (hessonitem), epidotem (vesuviánem), křemenem, diopsidem, plagioklasem aj. Kámen má velmi atraktivní vzhled, ale pro jeho tvrdost a obtížnou zpracovatelnost se (nejen ve šperkařství) příliš nevyužívá.

V současnosti je prostor lomu veden jako ložisko stavebního kamene – wollastonitu, díky jehož těžbě hrozí kompletní zánik této jedinečné geologické lokality. Šperky ručně vytvořené z bludovitu, jsou malým manifestem za záchranu tohoto světového unikátu. Pokud se nepodaří lom zachovat, tyto šperky sice nabudou vyšší hodnoty, ale přijdeme o krásnou a jedinečnou horninu ...

Kameny použité pro výrobu šperků pocházejí ze soukromých geologických sbírek, často unikátních geologických vzorků a nálezů, a to jak z přírody, z povrchových lomů, tak i z vrtů a hlubinných dolů (tedy i z míst, kam se běžný člověk nedostane). Pokud jsou sbírány v přírodě, tak vždy s nejvyšší šetrností, bez narušení přirozených ekosystémů či krajinného rázu.

Veškerá tvorba Zualu design je ruční prací založenou na tradičních technikách.

© Zuzana Peroutková, od / since 2017

Menu
--