Domů Zboží Od almabe

Brožový špendlík - amonit

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 11798851
Zobrazení: 83x
Vloženo: 1.10.2020
Počet srdcí: 11x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Cínovaný špendlík (jehlice, jehla, brož) je  vytvořen z celého pyritového amonitu.  

Jehlici lze jednoduše připevnit na kabát, svetr, šátek a pod.

Hlava jehlice měří 3,5 x 5 cm. Celková délka jehlice je 8 cm.

Jehlice je z pevného kovu s koncovkovým  kovovým válečkem  - zarážkou  -  se silikonovou výplní.

Amonity  znali už starověcí učenci a i když nevěděli přesně, jak něco takového mohlo vzniknout, považovali spirálovitě stočené kameny za mocné, podivuhodné a posvátné. Připomínaly stočeného hada, labyrint, nebo ozdobu boha Amona a podle toho dostaly i svůj název.

 (Ammonoidea) obývali světová moře celkově 350 milionů let a zejména v druhohorách byli velmi rozšíření. Pravděpodobně vymřeli ve stejné době jako dinosauři, tedy na konci druhohor, ale podle některých výzkumů se zdá, že snad přežívali ještě v třetihorách.  

V pojetí mystika reprezentují čas, věčnost - tedy to co bylo, je a bude. Spirála představuje vývoj, cestu, po níž lze vstoupit do oblastí vyššího vědomí. proto se amonity spojují s vyššími čakrami a využívají při meditacích a obřadech. Fosilie byly spojovány i s dlouhověkostí, dnes se užívají k astrálnímu cestování časem, jako spojnice s minulostí, když chceme evokovat moudrosti dávných obyvatel této planety, nebo proniknout do minulých životů. Pokud jde o jejich vztah k budoucnosti - jaksi vyplývá z toho, že přetrvaly až dodnes. A zřejmě přetrvají i člověka jako takového.

Pravda je, že i racionálního člověka naplní takový kámen respektem. Je to přece jen živý tvor, který už tu jednou byl, v tom je nám podobný. A tak nás v té souvislosti napadne, zda i po nás zůstane něco tak krásného a obdivuhodného.

Menu
--