Domů Zboží Od TEJI glass

Byli tu Vontové!

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Zásilkovna90 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od TEJI glass

Katalogové č.: 13729422
Zobrazení: 121x
Vloženo: 30.11.2022
Počet srdcí: 11x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Byli tu Vontové! Špendlík se žlutou hlavičkou - tento symbol je dozajista dobře znám všem, kdo se kdy začetli do příběhů pana Foglara, zejména pak příběhů ze Stínadel (např. Stínadla se bouří). 
Byl symbolem chlapců ze Stínadel, předchůdcem tohoto symbolu pak byl žlutý kvítek. Kvítek, který rostl ve Stínadelch všude, a kterým stínadelstká mládež zasypala rakev Berta Komoura, mladého vedoucího jedné z part, který chtěl zabránit velké rvačce. Byl však zasažen kamenem do hlavy a brzy zemřel. Stínadelští po této události prozřeli, ustali věčné boje a pod vedením Vojtěcha Vonta si slíbili věčný mír, úctu a přátelství. Kvítek a později špendlík jim tuto přísahu měl připomínat. 
Tento špendlík je trošku větší, je dlouhý 6 cm a jeho hlavička má v průměru 1 cm, špendlík je pak ocelový, se zarážkou na konci chránící proti škrábnutí a píchnutí o hrot.
Hlavička je uvinutá ze žlutého českého skla, na ocelovém pšendlíku přilepená.
Tento špendlík nemá nic společného s novodobým hnutím stejného názvu, které vzniklo v r. 2021. Tento špendlík odkazuje k Foglarovým příběhům a ideálům. A vznikl v rámci soutěže klubu Nestejných na téma Stínadel.

    Menu
    --