Domů Zboží Od lesito

Didaktický domeček aneb učíme se hrou

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce250 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od lesito

Katalogové č.: 8184972
Zobrazení: 1055x
Vloženo: 22.1.2017
Počet srdcí: 137x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Veselá chaloupka je určena všem zvídavým dětem, které se učí počítat a poznávat barvy a tvary.

Tento výrobek se účastní soutěže klubu Polární záře na téma "Zima podle pana Lady".

Hravou formou se Váš prcek brzy naučí spočítat ptáčky, kytičky a jablíčka, pozná, který motýlek je modrý a jaký tvar má okénko na půdě.

Domeček dětem nabízí mnoho aktivit:

  • Největší zábavou je zkoumání, co se ukrývá za okny a za dveřmi. A i když už dítě ví, co je za nimi schováno, otevírání ho stále baví. A máma s tátou tu jsou od toho, aby okénka zavírali a na tkaničku zavázali jednou, dvakrát, třicetkrát za sebou (přesně takhle to funguje u nás doma).
  • Počítejte s dětmi: kolik ptáčků přilétlo k domečku? Kolik je tu sněhuláků, kolik knoflíků na kabátu, hrníčků za oknem? A kolik kytiček roste na zahrádce? Kolik motýlů tady poletuje? Je jich víc než včelek? Nevadí, že Vaše děťátko ještě správně nespočítá všechna okna či jablíčka, i špatné počítání (jedna – šest – tři – deset) je pořádná legrace.
  • Poznávejte s dětmi barvy: jsou všechny kytičky stejně barevné? Která z nich je růžová? A co ještě je v domečku růžové? A co fialové? Je tu nějaká zelená kytka? Opravdu je ta včelka modrá, jak vehementně opakuje Váš prcek? A kdo má na hlavě modrou čepici?
  • Naučte děti tvary a také srovnávat, co je větší a menší, delší a kratší, nejmenší anebo největší, co je puntíkaté a co pruhované. Poštovní schránka je kulatá jako koule sněhuláka? Anebo není? A co knoflíky na kabátu? A jaký tvar mají praporky na střeše? V domečku Vaše dítě najde tvary jako je čtverec, obdélník, kruh a kolečko, trojúhelník, srdíčko a bude objevovat, co všechno je kulaté a co hranaté. A která laťka u plotu je nejdelší? Nejsou náhodou všechny stejné? A které okno je nejmenší ze všech? A dveře jsou puntíkaté nebo pruhované?
  • Nechte Vašeho prcka objevovat taje a krásy domečku v zimě anebo v létě. Z jedné strany má domeček sněhovou čepici, pořádného kulicha si nasadilo i dítě ukryté za dveřmi, které se chystá vyběhnout ven. Máma s tátou si uvařili horký čaj, podívejte, ještě se kouří z hrníčků. Sněhuláka postavil táta, máma mu přinesla mrkev místo nosu a také hrnec na hlavu. Na druhé straně domečku je léto, teplo, poletují tu motýli a včelky, máme tu i pavoučka pro štěstí, kytičky kvetou a dozrála první letní jablíčka. Povídejte si s Vašimi dětmi o rozdílech mezi létem a zimou, o tom, jak vypadá domek, příroda či město v létě a jak v zimě, co podnikáme, když je venku teplo, a co jiného, když je zima a sníh.

Chaloupku jsem navrhla pro svého syna Tobiho a jeho sestřenici Aničku. Oběma dětem budou tři roky, rádi objevují, zkoumají, povídají si a vypráví. Jsou ve věku, kdy zkouší počítat, hádají barvy a učí se poznávat tvary. Zatím se jim to všechno plete (opravdu nás doma není osm, pejsek není červený a hvězdičky nejsou kulaté), ale to ani trochu nevadí. Důležité je, že je u nás legrace, že naše děti baví objevovat a učit se nové věci.

Domeček je ušit z bavlny, filcu, knoflíků, provázků a stužek, obě strany jsou vypodloženy vlizelínem, jako výplň je použito antialergenní duté vlákno. Detaily jsou domalovány barvou na textil.

Rozměr cca 36x24 cm.

Doporučuji čistit vlhkým hadříkem.

Didaktická pomůcka s naučnými aktivitami.

Nevhodná pro děti do tří let. Při zkoumání aktivit doporučuji nenechávat dítě bez dozoru.

Menu
--