Domů Zboží Od jacurutu

Didgeridoo - bez 2020

2 020 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od jacurutu

Katalogové č.: 11374872
Zobrazení: 216x
Vloženo: 4.4.2020
Počet srdcí: 14x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Bezová didgeridoo je další ze série přírodních nástrojů, ručně vyráběných s péčí a láskou ke dřevu, bez jediné kapky umělé chemie.

Dřevo pochází z Vysočiny, sklízeno bylo v roce 2014 a po 6-ti letech přirozeného sušení z něj vznikla výborná, cestovní didgeridoo.

K výrobě a tvaru: po celou dobu vznikal nástroj čistě manuálně. Pro určení tvaru vnitřní dutiny byla použita Fibonacciho posloupnost. Náustek je nastaven pro pohodlné hraní. Nástroj je na svoji velikost velmi lehký. Díký tomu se s ním výborně cestuje a nebo hraje ve stoje. Na povrchu je několik zatáček a díky jedné z nich se didge výborně drží v levé ruce.
Bez je velmi originální dřevina, ve středu kmene i vetví jsou tenké dutinky. Když větev odpadne od kmene, dutina zůstává na povrchu kmene a strom ji časem schová pod kůru. Při výrobě této bezinky jsem objevil hned několik podobným míst a každé potřebovalo na míru vyrobit část stěny po chybějící větvi. Bylo užasné sledovat podle těchto stop, co strom zažil a jak rostl. Další zajímavostí je povrch. Můžete na fotkách vidět jemně zeleno-hnědé žilkování na povrchu. Působí to velmi organickým dojmem a má krásnou texturu, ponechal jsem ho kdekoli to bylo možné. Na spodní části nástroje je kůra s mechem. Bez je prostě originální a krásná dřevina.

Ošetření: vnitřní část nástroje je impregnována pomocí kombinace kopálů (stromová pryskyřice), mramoru a oxidu železa. Kopál dodává nástroji krásnou vůni během hraní, mramor zpevňuje povrch a železo přidává sytě rudou barvu. Vnější povrch je ošetřen pomocí kombinace přírodních olejů, která zvýrazňují malbu dřeva, chrání ho před vlhkostí a uv zářením. Pro lepení bylo použito kaseinové lepidlo.

Akustika: začneme od tónů a přejdeme k dynamice nástroje:
Základní tón - drone: D (72 Hz)
1. přefuk: F#  (180 Hz)
2. přefuk: D (298 Hz)

Zvuk: hlavní výhodou didgeridoo je univerzálnost, rychlost a lehkost. Základní tón v D je vhodný jak pro klidnou meditační, tak pro dynamickou hru. Zpěv a alikvóty se v něm krásně nesou. Drone je ve vhondé pozici pro modulace nad / v / pod tónem, díky tomu se hráč může pohybovat po celém spektru a vždy se bude dobře slyšet.Na svoji velikost a skladnost umí didge zahrát všechny techniky pěkně a jasně, proto je univerzální. Na poslech je velmi příjemná kombinace drone - 1. přefuk. Přechody jsou velmi svižné a nenáročné. Přechod na 2. přefuk chce více úsilí, od základního tónu je vzdálen několik oktáv. Přesto, když se na to zvykne, 2. přefuk je ve stejném tónu jako drone. Dynamika hry: didge je velmi rychlá a dobře reaguje na pohyby hráče. Spotřeba vzduchu je průměrná, pokud by to někomu přišlo příliš, jde možné to upravit pomocí náustku. Jediný nevýrazný prvek zde je bassování: po natlakování nedělá masivní vlnu jako to umí větší a těžší nástroje.

Celkově působí didgeridoo velmi lehce a univerzálně. Sama o sobě moc neváží a lehce se na ní hraje. Asi nejvíc radosti přinese začínajícímu hráči, který se na ní snadno může učit všechny základní techniky. Pokročilý hráči spíše ocení, že je jako stvořená na cestování, univerzální ladění, rychlost a výbornou odezvu při hře.

Pro bližší informace nebo nápady na setkání a zahrátí mi napište, rád odpovím.

Menu
--