Domů Zboží Od Atelier mezi kopci

Dlabané březové srdénko pro mou milou

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Atelier mezi kopci

Katalogové č.: 9761264
Zobrazení: 311x
Vloženo: 3.8.2018
Počet srdcí: 29x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

 

Dřevěné srdíčko z březového dřeva. Březové srdíčko, dlabané, je vyrobeno ručně. Několikrát přebroušeno a leštěno. Ze spodní strany je prožíháno drobounkými, šedými skvrnkami, nejedná se o nečistotu, ale přirozené zabarvení březového dřeva přírodou.

Je ošetřeno BIO olejem na dřevo pro styk s potravinami (3x) .

Strom, z něhož je srdíčko vyrobeno rostlo na Českomoravské vrchovině. Bříza rostla v mém lese v místě kterému se říká Ostrůvek. Kácel jsem ji, protože je to na velkém kopci a ulomil ji velký větr. Její stáří bylo cca 75 let.

Vhodná dekorace vašeho pokoje, stolu, knihovny, na sůl, pepř, koření,  oříšky, brusinky a jiné dobroty, které máte rádi nebo jako bytová dekorace - do kuchyně, ozdoba interiéru, nebo na Vaše poklady, náušnice, kamínek, prstýnek, pro mou milou, mého milého, z lásky, na svatební prstýnky, atd...

Dřevo může obsahovat drobné prasklinky, což k výrobku patří a je to jeho přirozený proces.

Něco o bříze.

Zbarvení kmenu břízy je vyvoláno odumřelými buňkami rozptýlených zrnek betulinu. Bříza kolonizuje tvrdou skálu, chudý písek, kyselé rašeliniště, takřka všechny půdy.

Kůra obsahuje březový dehet, proto hoří i mokré dřevo. Čaj a míza povzbuzuje žluč, ledviny, močový měchýř. Působí močopudně, protizánětlivě a potopudně. Její míza je odpradávna ceněným tonikem pro celý náš metabolizmus. Má lehce antidepresivní ůčinek. Může pomoci při artritidě, revma. Homeopatický přípravek Betula alba je omlazující, čistící a utěšující. Je to od pradávna strom počátku. Indické védy byly psány do březové kůry. Březové kolébky měly ochránit děti před špatnými vlivy a čarami. V šamanizmu je bříza strom života. Uctívana jako, si-burchan, božstvo dveří. Pomáhá šamanům proniknout do světa duchů a bezpečně se navrátit zpět. Keltští náčelníci z doby halštatu bývali pochováváni s kuželovitými kloboučky z březové kůry.

Rozměry srdce :cca 9,8 X 5,6 X 3,2 cm

Vyrobeno v nekuřáckém prostředí a s úctou ke dřevu.

Menu
--