Proste krasa.Dekuji

Dlask je vyroben pájením z cínu na měděném základě. Je šedě patinována a docolorována akrylovými barvami a přelakován. Rozměry jsou 6x5cm.
Zavěšen je na kulaté černé kůži se zapínáním na karabinku.
Dodán bude v dárkové krabičce.
Dlask tlustozobý (Coccothraustes coccothraustes) je středně velký pták z čeledi pěnkavovitých. Rozlišuje se 6 poddruhů. Evropu obývá dlask tlustozobý evropský. Dlask je dlouhý 16,5–18 cm, v rozpětí křídel měří 29–33 cm a váží cca 48-62 g. Má nápadně silný kuželovitý zobák, velkou hlavu a krátký ocas. Peří je pestře zbarvené, převážně rezavohnědé a béžové, s černou uzdičkou a skvrnou pod zobákem a leskle modročernými křídly s kapkovitě rozšířenými konci ručních letek. Za letu jsou nápadné bílé křídelní pásky a bílý konec ocasu. Zobák je v létě šedočerný a v zimě slonovinově bílý nebo světle žlutohnědý. Obě pohlaví jsou podobná, samice je matněji a méně výrazněji zbarvená, s popelavě šedým polem na loketních letkách (u samce jsou letky celé černé). Mladý pták má šedožlutou hruď a tmavě tečkované břicho. Hnízdí jednotlivě nebo v malých koloniích. Hnízdo staví většinou samotná samice z drobných větviček, kořenů a rostlin na stromech (méně i v keřích), a to jak blízko u kmene, tak i na koncích větví; zevnitř bývá vystláno lišejníky, štětinami, ovčí vlnou a žíněmi. Hnízdí zpravidla 1x, vzácně 2× ročně v období od dubna do června. Samice snáší průměrně 4-5 (3-6) světle modrošedých, řídce šedohnědě až černě skvrnitých vajec o rozměrech 23,9 x 17,4 mm. Sedí na nich sama 11-14 dnů a samec jí přináší potravu. Mláďata jsou krmena oběma rodiči a hnízdo opouštějí ve věku 10-14 dnů. Až do stáří 30 dnů jsou ještě krmena mimo něj, ale rodina zůstává pohromadě i poté. Pohlavní dospělosti dosahují ve věku 1 roku. Nejvyšší dosažený věk u kroužkovaného jedince je 11 let a 8 měsíců. V potravě převažuje rostlinná strava, hlavně semena (slivoně, habru, tisu, hlohu, javoru, třešně aj.). Díky svému mohutnému zobáku, ve kterém dokáže vyvinout sílu až 50 kg, rozlouskne i ty nejtvrdší pecky. Oklovává také plody třešně, jabloně, hrušně, jeřábu, svídy a hlohu, a na jaře uštipuje pupeny a výhonky stromů a keřů. Nehojně se v jeho potravě objevuje i živočišná strava, hlavně hmyz, dále pavouci, žížaly a plži. Potravu hledá na zemi i na stromech, má-li příležitost, navštěvuje také krmítka.
Mukam · náhrdelník
Oznámit porušení pravidel nebo rizikovost u tohoto zboží.
Proste krasa.Dekuji

Opravdu krásný přívěsek, odpovídá fotografii. S paní je skvělá domluva a vše probíhá rychle ☺️

Jsem přímo nadšená. Tesařík je překrásný. Děkuji.

Objevujte další prodejce
Pokud odmítnete cookies v kategoriích analytické a marketingové, nebudeme moci měřit údaje, které nám pomáhají dělat Fler lepší.
Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies podle kategorií v souladu s vaším zájmem.