Domů Zboží Od tree

Dvě slunce

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní doporučené150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od tree

Katalogové č.: 9276279
Zobrazení: 122x
Vloženo: 8.2.2018
Počet srdcí: 10x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Unikátní kousek dřeva vzniklý srůstem jmelí a topolu. Topol vnáší ochranu, jmelí magickou sílu... 

Topol sám o sobě mívá nádhernou kresbu a vzory. Spolu se jmelím, které se k němu přidalo, vykouzlily obrazy, ve kterých Vaše fantazie může najít ledacos.

Povrch upraven a ošetřen bezbarvým dekoračním voskem Osmo (vyroben na bázi přírodních olejů a vosků, s atestem pro použití na dětských hračkách).
Závěs je z chirurgické oceli, která je vhodná pro většinu alergiků. 

Výška dřevěné části: 56 mm, šířka 27 mm.

-----------------------------

Jmelí patřilo u Keltů k nejdůležitějším symbolům a nejposvátnějším věcem. Druidové ho prý v určitých dnech sklízeli zlatým srpem do bílé plachetky. Přinášelo štěstí, plodnost a působilo jako léčivý prostředek proti jakémukoliv jedu.

Podle wikipedie se jmelí přisuzuje ochrana proti ohni a čarodějnicím. Dále je atributem odvahy, zdraví a plodnosti. Staří Řekové jej používali jako prostředek proti uřknutí a uhranutí zlými duchy a věřili, že dokáže otevřít bránu do Hádovi říše mrtvých. V Norsku pro změnu sloužilo jako ratolest míru. V Rakousku lidé věřili, že jmelí zavěšené nad štědrovečerním stolem přinese bohatou úrodu a sedláci jej zaorávali do první brázdy. Irové si z větviček jmelí splétali náramky nebo amulety, které zastupovaly stejnou funkci jako čtyřlístek nebo podkova. Snítka zavěšená nad vchodem do irského venkovského domu zaručovala pohostinství a pozvání k jídlu. Ve francouzské části Švýcarska nosily kvůli zajištění plodnosti nevěsty na hlavě věneček z klasů ječmene, květů sporýše a větviček jmelí.

Jiný zdroj přidává další informace: Jmelí bylo svěřeno do opatrování bohyni lásky a lidem bylo navždy přikázáno líbat se pod jeho větvemi. Jmelí sbíráme šestý den po novoluní, nebo o letním sluno­vratu. Pro ochranu se nosí nebo ukládá na náležité místo. Jmelí zavěšené nad kolébkou zabrání skřítkům v únosu dítě­te. Z jeho dřeva se vyrábějí amulety a šperky- ochranné talis­many a záruky uzdravení. Pomáhá při lovu a oplodnění. Zavě­šené v ložnici jmelí přinese krásné sny a prostřednictvím těchto snů odhalí tajemství nesmrtelnosti. Do rituální zásnub­ní číše se přidává pár bobulí a snítka v domě slouží k získání přízně bohyně lásky.

-----------------------------

Energie topolu je vhodná na strachy a úzkosti, především z neznámých příčin, nebo obav z neštěstí. Rozvíjí schopnost navazování kontaktů a komunikaci. Je také vhodný pro děti z důvodů toho, že je zbavuje strachu z „bubáků“. Je majestátný a jeho energie je silná a odolávající vlivům. Nabídne vám svou spolehlivost, skromnost, mnohostrannost a otevřenost." www.energiestromu.cz 

Menu
--