Domů Zboží Od Zlatá Šedesátá

Džínová láska ..... hrnek

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce290 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Zlatá Šedesátá

Katalogové č.: 8602707
Zobrazení: 326x
Vloženo: 10.6.2017
Počet srdcí: 14x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Klasický snídaňový hrneček z Dubí, z 60. let. Bílý porcelán s modrou kostkou. Vysoce kvalitní český porcelán, hrníčky se dají mýt v myčce (barva pod kvalitní glazurou). Obsah 250 ml. Vyrobeno v porcelánce Dubí, značeno. K dispozici je zatím celá sada 6ti hrnečků, prodej po kuse - cena za kus. 

Další hrnky a hrnečky najdete také TADY

Zajímavost: Bylo to v roce 1864, kdy dubský průmyslník Anton Tschinkel koupil od potomka nejstaršího místního rodu Floriana Waltera stavbu čp. 55 a na jejím místě vystavěl manufakturu na výrobu majoliky a po deseti letech zavedl i výrobu porcelánu. Porcelánku v krizi 80. let prodal německé firmě O. C. Teuchert z nedaleké Míšně. Tato firma zavedla v získané továrně, kterou nazvala Filliale Eichwald der Meissner Ofen - und Porzellanfabrik Specialität, Meissner Zwiebel muster in allen Variationen, výrobu cibulákového porcelánu. Po 11 letech pro celní potíže (Dubí spadalo pod Rakousko Uhersko) došlo k prodeji zavedené továrny průmyslníku p. Bernardu Blochovi, který ji dále provozoval pod názvem Eichwelder Porzellan - und Ofen - Fabrik Bloch & Co. Böhmen až do roku 1938, kdy se dostala pod správu Říše.  

Historie

V roce 1945 přešla pod správu českého státu. Od tohoto období až do roku 1991 byla porcelánka národním podnikem a spadala jako závod pod různá seskupení, jako Spojené keramické závody Teplice, 

Zdroj zde

Toto zboží nemusí být ručně vyráběno prodejcem.
Vyrobeno: 1960 - 1969
Menu
--