Domů Zboží Od Antonietta

Filigránový náramek - pravý filigrán

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
* Doprava zdarma je k dispozici pro některé varianty dopravy a platby
Platba předem
ZDARMA - Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Antonietta

Katalogové č.: 4494865
Zobrazení: 1652x
Vloženo: 12.11.2013
Počet srdcí: 18x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Sleva 10 % na všechny objednávky od 499 Kč, použijte prosím, tento kupon CCY-2F1-U7W ! Platnost do 17.06. 2024.!Ve většině případu při přijetí objednávky upravuji poštovné aby se dalo poslat zboží na výdejní místo zásilkovny , které si prosím sami zvolte, nebo zásilkovnou na adresu !

Náramek ze stříbra ryzosti 900/1000, zhotovený  náročnou technikou filigránu,  velmi jemných drátku, které se do sebe zaplétají a pak tvarují do různých dekorů. Vše je ruční práce.  Pevnost různých šperků je dána pečlivým pájením. Jsou to desítky hodin práce...Bohužel dnes se filigránem nazývá lecjaký polotovar, či šperk zhotovený vytlačováním. Ale i tak pravou práci poznáte poměrně snadno...

Technika filigránu byla známa již kolem roku 2000 př. n. l, dnes se jí již šperkaři nezabývají patrně pro její náročnost a dostupnost polotovarů na způsob filigránu.

Tento náramek je o délce 18,5 cm, šíře cca 2,5 cm. Ve velmi dobrém stavu. I když působí velmi křehce, je to pevný šperk. Vyžaduje ovšem šetrné zcházéní a odkládání při koupání či ke spánku. Je pouze mechanicky vyčištěn, s jemnou patinou. Nečistěte chemicky, zejmnéna vodičkou na zlato a stříbro !!! Šperk zbělá !!!

Puncováno ryzostně a dovozovým puncem lilie. Dle majitelky stáří okolo roku 1930. Váha 23,96 g.

Toto zboží nemusí být ručně vyráběno prodejcem.
Vyrobeno: 1930 - 1939
    Menu
    --