Domů Zboží Od Atelier mezi kopci

Gua sha ze dřeva divokého jeřábu

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Atelier mezi kopci

Katalogové č.: 14326820
Zobrazení: 8x
Vloženo: 3.11.2023
Počet srdcí: 6x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: !!! Po celý květen doprava přes Balíkovnu za 30,- Kč !!!

Dřevěná gua sha z jeřábového dřeva.

Dřevěná masážní pomůcka tradiční čínské medicíny. Pomocí masáže aktivujeme lymfu v podkoží a tím uvolňujeme napětí ve svalech. Stimuluje krevní oběh, podporuje otevření cév. Vhodné při bolestech hlavy, zad, šíje... . Navrací mladiství vzhled pleti, redukuje kruhy pod očima,...

K masáži celého těla. K použití s vhodnými masážními oleji. Neoplachujte vodou, čistěte oleji. Nenechávejte ve vlhkém prostředí, po použití osušte.

Je vyrobena ručně. Mnohokrátkrát přebroušena a leštěna. Dřevo je přírodnina ve Vašich rukou nabere teplo a bude Vám ho vydávat.

Je ošetřena bezbarvým BIO olejem pro styk s potravinami.

Strom, z kterého je vyrobena rostl na Českomoravské vrchovině, v kopci za vesnicí Velké Janovice. Strom vyvrátil vítr,  bylo mu cca 35 let.

Dřevo může obsahovat drobné prasklinky, což je jeho přirozený proces a k výrobku patří.

Něco o jeřábu:

Jeřáb může růst, až do 1000 m. n. m. Tvrdé dřevo se používalo na kolovrátky, k proutkařským a věšteckým účelům. Odvar z kůry na zažívací potíže, řezné rány, krvácivé dásně, bolesti v krku. Je to jeden z nejuctívanějších stromů. Chrání proti blesku. Vyřezávaly se z něho amulety. Větévky chrání proti kouzlům, duchům, aby mrtví nemohli vstát z hrobu. Jeřáb se vysazoval i v blízkosti chlévů, je to ochranitel mléka. Ve Skotsku je jeřáb posvátný, nemohl se řezat. V Severské mytologii zachránil boha bouře Thora. Považovali ho za posvátný i proto, že první žena byla učiněna z jeho dřeva. Anglické jméno Rowan pochází ze severského výrazu Runa - tajemství nebo šeptat. Je to strom bohyně Brigit - patronky řemeslníků, zejména tkalců a přadlen, proto se z něj vyráběly kolovrátky. Jedná se o oblíbený strom Druidů - kouzelníkův strom. Věřily, že jeřáb střeží duši, která prochází bránou smrti. Jeřáb má schopnost vracet starým lidem mládí. V dřívějších dobách se při vyhánění na pastvu šlehala zvířata prutem z jeřábu, aby se vzbudila jejich síla a dostalo se jim požehnání.

Vyrobeno v nekuřáckém prostředí a s úctou ke dřevu.

Rozměry cca: 8,5 x 4,9 x 1,1  cm.

Menu
--