Domů Zboží Od Arthela

Jakutský smaragd - chromdiopsid, baryt, vanadinit

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce260 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Arthela

Katalogové č.: 14349024
Zobrazení: 34x
Vloženo: 12.11.2023
Počet srdcí: 2x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Do šperku jsem spojila dva opravdu unikátní minerály.

Chromdiopsid je stále více oblíbený, sytě zelený kámen se světlými odlesky, který pochází z naleziště v Jakutsku. Název je z řeckého slova diopsis, což znamená dva druhy vidění nebo dvě podoby. A to proto, že při pohledu z různých stran se mění jeho odstíny. 

Esteticky velmi povedená srostlice bílých lesklých tabulárních krystalů barytu je porostlá oranžovými shluky krystalků  vanadinitu. 

Autorský šperk jsem vytvořila tiffany technikou z bezolovnatého cínu se stříbrem a z pocínovaného měděného drátu. Velikost má 4x3,5 cm, zavěšen na řetízku o délce 50 cm, návlekový materiál i jeho délku je možné změnit podle vašeho přání. Dodávám v dárkové krabičce.

Šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidačním prostředkem.  Po delším užívání ho doporučuji očistit, například omýt odmašťovacím prostředkem (jar), a oživit antioxidačním nebo v kuchyni běžně dostupným olejíčkem.

Dočetla jsem se: Chromdiopsid pomáhá od smutku a dobře dokáže hojit bolesti srdce. Vnáší lásku do života.

Vanadinit je vzácný nerost, který disponuje velkou magickou mocí. Zlepšuje kreativitu a pomáhá zvládat nadměrnou pracovní zátěž. Je mimořádně vhodný pro spisovatele, lze ho doporučit také lidem, kteří si nedokážou pořádně zorganizovat svůj čas. Kámen podporuje spořivost.

Menu
--