Domů Zboží Od Sněženka materiál

Jobovy slzy 4 ks

11 Kčza 1 balení
varianty (3)
Jobovy slzy 4 ks
11 Kč za 1 balení
vyprodané
Vrtaná semínka slzovky obecné. Barva: převažují semínka světle šedá, některá jsou hnědá, tmavě šedá až černá. Rozměry: průměr cca 7 mm 5,59 - 8,0, délka cca 8 m
Vyberte prosím variantu výše.
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Zásilkovna150 Kč
Česká pošta - psaní doporučené260 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Sněženka materiál

Katalogové č.: 7908815
Zobrazení: 521x
Vloženo: 27.10.2016
Počet srdcí: 5x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Vážení zákazníci, pokud jste již vytvořili objednávku a zapomněli jste si nějaké zboží objednat, napište to prosím do zprávy k objednávce. Ráda Vám zboží do objednávky přidám. Nevytvářejte prosím novou objednávku. Děkuji.

Vrtaná semínka slzovky obecné.

Barva: převažují semínka světle šedá, některá jsou hnědá, tmavě šedá až černá.

Rozměry: průměr cca 7 mm (5,59 - 8,0), délka cca 8 mm (7,07 - 10,12).

Upozornění: Počítejte prosím s velkými rozdíly velikostí a tvarů mezi jednotlivými korálky. Povrch korálků u dírek nemusí být hladký, může se třepit. Rozdílná může být i barva korálků.

Počet kusů v balení: 4, 10 nebo 30 ks.

Mohlo by vás zajímat: Proč se slzovce říká Jobovy slzy? Tato semena divoké trávy svým tvarem připomínají slzu. Naši předkové je takto nazvali podle utrpení biblického Joba. Někdy se  také můžete setkat s názvy: slzy Panny Marie, Davidovy slzy či Ježíšovy slzy.

Tvrdá semena se používají i k výrobě ozdobných předmětů, náramků a řetízků a zejména v křesťanských oblastech k výrobě růženců. Ze semen této rostliny byl vyroben i jeden z růženců, který vlastnil papež Jan Pavel II.

Slzovka obecná, též slzovka porcelánová neboli Jobovy slzy je jednoletá tropická obilnina. Je pěstována jako pícnina a v některých oblastech se její semena používají k výrobě mouky, zejména v Indi. V Číně se užívá k přípravě polévek podobně jako u nás kroupy. Pražená s cukrem se jí jako cukrovinka, nebo loupaná jako burské oříšky. Z pražených loupaných semen se připravuje kávová náhražka. V oblasti původního výskytu se užívá v lidovém léčitelství.

Zdroj:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Slzovka_obecn%C3%A1
//www.hatomugi.cz/o-slzovce

Menu
--