Domů Zboží Od Arthela

Kamenný kříž - staurolit

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce260 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
PayPalPayPal
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Arthela

Katalogové č.: 14249985
Zobrazení: 73x
Vloženo: 1.10.2023
Počet srdcí: 6x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Staurolit je vzácný minerál. Jsou pro něj typické prorostlice (dvojčata) ve tvaru kříže, která zpravidla srůstají pod úhlem 60 nebo 90 stupňů. Od této vlastnosti je odvozen i samotný název minerálu - staurós je z řečtiny kříž a lithos znamená kámen.

Kříž je velmi pravidelný, ramena jsou srostlá v 90-stupňovém úhlu, s mateční horninou tvoří unikátní a na krk i velikostí vhodný šperk. 

Náhrdelník jsem vytvořila technikou měkkého pájení z bezolovnatého cínu s příměsí stříbra a pocínovaného měděného drátu. Průměr má 2,3 cm, zavěšen je na řetízku o délce 50 cm, návlekový materiál i jeho délku je možné změnit podle vašeho přání. Dodávám v dárkové krabičce.

Dočetla jsem se:

Dříve lidé věřili, že kříž ve staurolitu vytvořily slzy víl, které uslyšely o Kristově ukřižování. Od počátku, kdy lidé kříž ve staurolitu objevili, ho považovali za skvělý talisman. Dodnes mnozí věří, že staurolit chrání děti před zlými duchy, u starších lidí zpomaluje účinky stárnutí. Hnědá barva staurolitu je barvou domova, ohniště a přírody. Jeho uklidňující energie pomáhá zmírnit stres, úzkost a strach.

Menu
--