Domů Zboží Od almabe

Kamenný ořech Tagua z Ekvádoru

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 12055670
Zobrazení: 195x
Vloženo: 6.12.2020
Počet srdcí: 10x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Cínovaný náhrdelník je vytvořen ze 100% přírodního materiálu, (surového) ořechu TAGUA (slonovníku) z Ekvádoru.  Ořech je tvrdý jako  kámen, ale je lehký a příjemný na dotek. Má  krásnou přírodní kresbu.

Celkově šperk měří  na výšku  5 cm a na šířku 4,5 cm.

Šperk je oboustranný (viz doplňující foto).

Šperk je leštěn, patinován a ošetřen antioxidantem. 

Šperk je zavěšen  na lankové ocelové obruči 15 cm v průměru.

Taqua:

  • Tagua je plodem palmy Phytelephas macrocarpa, která se vyskytuje v tropických oblastech Kolumbie, Panamy a Ekvádoru. Plody mají sladkou dužinu, ze které se připravuje lahodný nápoj. Semena jsou přibližně kulovitá, 2 až 6 cm velká a obsahují sladkou bílou tekutou hmotu, ze které se také připravuje lahodný nápoj. Později tekutá hmota v semenech zbělí a ztvrdne v hmotu vzhledem a tvrdostí podobnou slonovině.  Odtud pochází jejich název "rostlinná slonovina" a název rostliny "slonovník". Semenům se říká "kamenáče", "kamenné ořechy" nebo "slonovinové ořechy", protože ořechy mají ohromnou tvrdost. 
  • Tajemství semene tkví v tom, že v sobě nese zárodek nového života. Každá rostlina dává to nejlepší ze sebe právě do semen, což je důvodem, proč jsou semena naplněná vitamíny, minerály a velkou silou. Nicméně právě tato přírodní síla je z něj dobře cítit. 
  • Po odstranění velmi tvrdé slupky se tvrdá semena barvy slonoviny brousí, soustruží, barví. Vyrábí se z nich šperky, figurky, knoflíky, intarzie a výrobky nahrazující pravou slonovinu.

 
Menu
--